iltasyazilim
FD Üye
Pamuk Pandispanya Yapımı (NişastalıAyrıntılı) Tarifi İçin Malzemeler
4 adet oda ısısında yumurta 3 yemek kaşığı sıcak su 1 su bardağı şeker 1 paket vanilya 1 su bardağı buğday nişastası 1 çay bardağı un 1 tatlı kaşığı kabartma tozu Pamuk Pandispanya Yapımı (NişastalıAyrıntılı) Tarifi Yapılışı
Herkese Merhabalar
Pamuk gibi yumuşacık
Tam ölçü, birebir sonuç bir pandispanya tarifi geliyor
Hazır olun
Nişastanın olumlu etkisini birebir hissedebileceğiniz uygulamamızın en ilginç ve pratik tarafı; yumurta beyaz ve aklarını ayırmıyoruz Daha önce benzer bir uygulamamı paylaşmıştım Bu uygulamada nişasta oranını arttırarak daha yumuşak ve pamuk denilen kıvama ulaştık
Hemen başlıyalım;
4 adet oda ısısında yumurta içerisine 2 yemek kaşığı sıcak su eklenerek 67 dakika yüksek devirde, yumurtanın rengi açılıpkrema kıvamına gelene dek çırpılır Süre sonunda Şekeri ve vanilyası katılarak; şekerin eridiğini hissedene dek işlem 34 dakika daha devam eder Ayrı bir kapda; unnişastak tozu elenerek bütünlenir Yavaş ve nazik bir şekilde yumurtalı karışıma eklenir
Bu aşamadan sonra herhangi bir çırpıcı kullanılmadan, bir spatula yardımıyla harç çok nazik bir şekilde seve seve bütünlenir Eşit bir dağılım sağlaması kafiidir Çok oyalanmadan bitirilmesi gerekir
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35 dakika kontrollüfansızaltüst programda pişirilir Pişme sürecinde fırını asla açmamanız önemli hususlardan biridir Süre sonunda fırınımızın kapağı açılıp, pandispanya oda ısısına düşene dek içinde misafir edilir
1 gece streç film sarılı beklemesinde fayda olucağı gibi, 45 saat sonrada keserek işleminizi yapabilirsiniz
Pamuk gibi, yumuşacık ve çok hafif olan pandispanyamız işlem görmeye hazırdır
Kolay gelsin
Notlar
Kullandığım kalıp; kare çember 20×20 ölçülerine sahiptir Borcam dışında, tüm benzer çemberdikdörtgen ve kare kalıplara uyum sağlar
Bardak ölçüm standart su bardağı 200ml Ve standart çay bardağıdır
4 adet oda ısısında yumurta 3 yemek kaşığı sıcak su 1 su bardağı şeker 1 paket vanilya 1 su bardağı buğday nişastası 1 çay bardağı un 1 tatlı kaşığı kabartma tozu Pamuk Pandispanya Yapımı (NişastalıAyrıntılı) Tarifi Yapılışı
Herkese Merhabalar
Pamuk gibi yumuşacık
Tam ölçü, birebir sonuç bir pandispanya tarifi geliyor
Hazır olun
Nişastanın olumlu etkisini birebir hissedebileceğiniz uygulamamızın en ilginç ve pratik tarafı; yumurta beyaz ve aklarını ayırmıyoruz Daha önce benzer bir uygulamamı paylaşmıştım Bu uygulamada nişasta oranını arttırarak daha yumuşak ve pamuk denilen kıvama ulaştık
Hemen başlıyalım;
4 adet oda ısısında yumurta içerisine 2 yemek kaşığı sıcak su eklenerek 67 dakika yüksek devirde, yumurtanın rengi açılıpkrema kıvamına gelene dek çırpılır Süre sonunda Şekeri ve vanilyası katılarak; şekerin eridiğini hissedene dek işlem 34 dakika daha devam eder Ayrı bir kapda; unnişastak tozu elenerek bütünlenir Yavaş ve nazik bir şekilde yumurtalı karışıma eklenir
Bu aşamadan sonra herhangi bir çırpıcı kullanılmadan, bir spatula yardımıyla harç çok nazik bir şekilde seve seve bütünlenir Eşit bir dağılım sağlaması kafiidir Çok oyalanmadan bitirilmesi gerekir
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35 dakika kontrollüfansızaltüst programda pişirilir Pişme sürecinde fırını asla açmamanız önemli hususlardan biridir Süre sonunda fırınımızın kapağı açılıp, pandispanya oda ısısına düşene dek içinde misafir edilir
1 gece streç film sarılı beklemesinde fayda olucağı gibi, 45 saat sonrada keserek işleminizi yapabilirsiniz
Pamuk gibi, yumuşacık ve çok hafif olan pandispanyamız işlem görmeye hazırdır
Kolay gelsin
Notlar
Kullandığım kalıp; kare çember 20×20 ölçülerine sahiptir Borcam dışında, tüm benzer çemberdikdörtgen ve kare kalıplara uyum sağlar
Bardak ölçüm standart su bardağı 200ml Ve standart çay bardağıdır