iltasyazilim
FD Üye
Pamuk Pasta Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı sıvı yağ
*1, 5 su bardağı galeta unu
*1 çay bardağı ceviz içi (küçük çay bardağı)
*1 çay bardağı hindistan cevizi (küçük çay bardağı)
*2 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı su
Muhallebisi için;
*1 kg süt
*1 su bardağı mısır nişastası
*1 su bardağı şeker
*1 paket krem şanti
Pamuk Pasta Tarifi Yapılışı İlk olarak kekimizin hamurunu hazırlıyoruz
Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz
Ardından diğer malzemeleri ilave ederek çırpıp hamurumuzu hazır hale getiriyoruz
Yağladığımız tepsiye hazırladığımız hamuru döküp pişmeye bırakıyoruz
Kekimizi kürdan ile kontrol ederek fırından alıp soğumaya bırakıyoruz
Kekimiz pişerken şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz
Şerbetimiz kaynarken muhallebimizi hazırlıyoruz
Süt, nişasta ve şekeri blender girebilecek bir tencereye koyuyoruz ve sürekli karıştırarak pişiriyoruz
Hazırladığımız muhallebimizi soğumaya bırakıyoruz ve bu sırada sık sık karıştırıyoruz muhallebimizin topaklaşmaması için çünkü çok çabuk topaklaşan bir muhallebi
Ilıdığı zaman krem şantiyi muhallebimize boşaltıp blender ile çırpıyoruz
Kekimiz soğuduğunda soğuttuğumuz şerbetimizi keke döküyoruz
Kekimiz şerbetini iyice çekince muhallebimizi üzerine döküp 1 saat kadar dinlendirdikten sonra servise hazırlayabiliriz Afiyet bal şeker olsun
*4 adet yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı sıvı yağ
*1, 5 su bardağı galeta unu
*1 çay bardağı ceviz içi (küçük çay bardağı)
*1 çay bardağı hindistan cevizi (küçük çay bardağı)
*2 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı su
Muhallebisi için;
*1 kg süt
*1 su bardağı mısır nişastası
*1 su bardağı şeker
*1 paket krem şanti
Pamuk Pasta Tarifi Yapılışı İlk olarak kekimizin hamurunu hazırlıyoruz
Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz
Ardından diğer malzemeleri ilave ederek çırpıp hamurumuzu hazır hale getiriyoruz
Yağladığımız tepsiye hazırladığımız hamuru döküp pişmeye bırakıyoruz
Kekimizi kürdan ile kontrol ederek fırından alıp soğumaya bırakıyoruz
Kekimiz pişerken şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz
Şerbetimiz kaynarken muhallebimizi hazırlıyoruz
Süt, nişasta ve şekeri blender girebilecek bir tencereye koyuyoruz ve sürekli karıştırarak pişiriyoruz
Hazırladığımız muhallebimizi soğumaya bırakıyoruz ve bu sırada sık sık karıştırıyoruz muhallebimizin topaklaşmaması için çünkü çok çabuk topaklaşan bir muhallebi
Ilıdığı zaman krem şantiyi muhallebimize boşaltıp blender ile çırpıyoruz
Kekimiz soğuduğunda soğuttuğumuz şerbetimizi keke döküyoruz
Kekimiz şerbetini iyice çekince muhallebimizi üzerine döküp 1 saat kadar dinlendirdikten sonra servise hazırlayabiliriz Afiyet bal şeker olsun