iltasyazilim
FD Üye
Pamuk Pizza Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı ılık su
*1 su bardağı ılık süt
*1 kahve fincanı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı toz mahlep
*1 paket instant maya
*1, 5 çorba kaşığı şeker
*1, 5 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un
Bulamak için;
*2 su bardağı kavrulmuş susam
*7 çorba kaşığı pekmez
*1 kahve fincanı su
Üzerine;
*Sucuk
*1 kırmızı biber
*1 yeşil biber
*1 su bardağı kaşar peyniri
Pamuk Pizza Poğaça Tarifi Yapılışı Hamur yoğuracağımız kaba maya, şeker, tuz, mahlep alınır, üzerine ılık su ve süt eklenip karıştırılır, beş dakika bekleyip sıvı yağ eklenir, aldığı kadar un ile kulak memesi kıvamında hamur hazırlanır, üzeri örtülerek bir saat mayalanmaya bırakılır, hamur mayalanırken üzerine ekleneceğimiz biber yemeklik doğranır, sucuk dilimlenir, kaşar peyniri de rendelenir, tavaya susam eklenip hafif kavrulur, soğuması için tabağa boşaltılır, ayrı bir tabakta da pekmezli su karışımı hazır edilir
1 saat sonra hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparılıp unlanmış tezgaha dizilir, bu şekilde on beş dakika daha mayalandırılır, süre sonunda hamur kabaracağı için bezeler tekrar yuvarlanıp pekmezli suya batırılıp çıkarılır, susama altlı üstlü bulanır Yağlanmış tepsiye aralıklı dizilir, tüm bezeler bitince ortalarına bardak ile bastırılıp sucuk, biber, peynir yerleştirilir, önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında pişirilir
Eğer susamı sadece üst kısmına bulamak isterseniz bir su bardağı susam yeterlidir
*1 su bardağı ılık su
*1 su bardağı ılık süt
*1 kahve fincanı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı toz mahlep
*1 paket instant maya
*1, 5 çorba kaşığı şeker
*1, 5 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un
Bulamak için;
*2 su bardağı kavrulmuş susam
*7 çorba kaşığı pekmez
*1 kahve fincanı su
Üzerine;
*Sucuk
*1 kırmızı biber
*1 yeşil biber
*1 su bardağı kaşar peyniri
Pamuk Pizza Poğaça Tarifi Yapılışı Hamur yoğuracağımız kaba maya, şeker, tuz, mahlep alınır, üzerine ılık su ve süt eklenip karıştırılır, beş dakika bekleyip sıvı yağ eklenir, aldığı kadar un ile kulak memesi kıvamında hamur hazırlanır, üzeri örtülerek bir saat mayalanmaya bırakılır, hamur mayalanırken üzerine ekleneceğimiz biber yemeklik doğranır, sucuk dilimlenir, kaşar peyniri de rendelenir, tavaya susam eklenip hafif kavrulur, soğuması için tabağa boşaltılır, ayrı bir tabakta da pekmezli su karışımı hazır edilir
1 saat sonra hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparılıp unlanmış tezgaha dizilir, bu şekilde on beş dakika daha mayalandırılır, süre sonunda hamur kabaracağı için bezeler tekrar yuvarlanıp pekmezli suya batırılıp çıkarılır, susama altlı üstlü bulanır Yağlanmış tepsiye aralıklı dizilir, tüm bezeler bitince ortalarına bardak ile bastırılıp sucuk, biber, peynir yerleştirilir, önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında pişirilir
Eğer susamı sadece üst kısmına bulamak isterseniz bir su bardağı susam yeterlidir