iltasyazilim
FD Üye
Pamuk Pizzacıklar Tarifi İçin Malzemeler
*1 yumurta
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 su bardağı süt
*1 su bardağı su
*2 yemek kaşığı yumuşamış tereyağı
*1 yemek kaşığı toz şeker
*1 silme yemek kaşığı tuz
*1 paket kuru maya(10 gr lık)
*1 paket kabartma tozu
*Aldığı kadar un
Salçalı sos için;
*1 yemek kaşığı salça
*bir miktar su
*Kekik
Üst harcı için;
*Rendelenmiş kaşar
*Sucuk
Pamuk Pizzacıklar Tarifi Yapılışı Öncelikle süt ve su biraz ısıtılır Isıtılan süt ve su yoğurma kabına alınır Üzerine kuru maya, şeker ve kabartma tozu dökülerek karıştırılır 5 dakika mayalandırılır Daha sonra tuz, sıvı yağ, yumuşamış tereyağı ve yumurtası koyulur En son un da eklenerek güzelce yoğurulur Un miktarı 1 kg kadar koydum ben Ama siz kontrollü ekleyin, mayalı hamur ne kadar yumuşak olursa o kadar güzel kabarıyor çünkü Hazırlanan hamur bir saat kadar mayalandırılır Ben çabuk mayalansın diye ısınmış fırında beklettim Hamur mayalandıktan sonra el yardımıyla yassı yuvarlaklar elde edilir ( daha düzgün olsun derseniz hamuru merdane yardımıyla açın, su bardağı ile yuvarlaklar kesin) şekil verilen hamurların üzerine önce salçalı sos sürülür sonra kaşarlı harç koyulur Hamur bitene kadar aynı işlem tekrarlanır Vaktiniz varsa 1520 dk kadarda tepsi mayasını bekler öyle fırına verirsiniz Afiyet olsun
*1 yumurta
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 su bardağı süt
*1 su bardağı su
*2 yemek kaşığı yumuşamış tereyağı
*1 yemek kaşığı toz şeker
*1 silme yemek kaşığı tuz
*1 paket kuru maya(10 gr lık)
*1 paket kabartma tozu
*Aldığı kadar un
Salçalı sos için;
*1 yemek kaşığı salça
*bir miktar su
*Kekik
Üst harcı için;
*Rendelenmiş kaşar
*Sucuk
Pamuk Pizzacıklar Tarifi Yapılışı Öncelikle süt ve su biraz ısıtılır Isıtılan süt ve su yoğurma kabına alınır Üzerine kuru maya, şeker ve kabartma tozu dökülerek karıştırılır 5 dakika mayalandırılır Daha sonra tuz, sıvı yağ, yumuşamış tereyağı ve yumurtası koyulur En son un da eklenerek güzelce yoğurulur Un miktarı 1 kg kadar koydum ben Ama siz kontrollü ekleyin, mayalı hamur ne kadar yumuşak olursa o kadar güzel kabarıyor çünkü Hazırlanan hamur bir saat kadar mayalandırılır Ben çabuk mayalansın diye ısınmış fırında beklettim Hamur mayalandıktan sonra el yardımıyla yassı yuvarlaklar elde edilir ( daha düzgün olsun derseniz hamuru merdane yardımıyla açın, su bardağı ile yuvarlaklar kesin) şekil verilen hamurların üzerine önce salçalı sos sürülür sonra kaşarlı harç koyulur Hamur bitene kadar aynı işlem tekrarlanır Vaktiniz varsa 1520 dk kadarda tepsi mayasını bekler öyle fırına verirsiniz Afiyet olsun