iltasyazilim
FD Üye
Pamuk Poğaça Bread Rolls Tarifi İçin Malzemeler
*120 ml süt
*1 paket kuru maya
*3 yemek kaşığı şeker
*1 silme tatlı kaşığı tuz
*1 büyük yumurta
*260 gr un ( 2 bardak)
*3 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için;
*1 yumurta
Pamuk Poğaça Bread Rolls Tarifi Yapılışı Merhabalar,
Çok pofuduk ve lezzetli bir poğaça tarifim var Çay ve kahvenin yanında çok güzel bir poğaça Bunu paylaşmak istedim
Yapılışı:
Bismillâhirrahmânirrahîm,
Sütü, mayayı, şekeri ve tuzu bir karıştırma kabında karıştırın, maya iyice eriyene kadar Sonra yumurtayı ekleyip tekrar karıştırın Sonunda unu ekleyip bi karıştırın Şimdi yoğurmaya geldik Sakın pes etmek yok Bu hamur çok yumuşak bir hamur Elinize ne kadar yapışırsa yapışsın, siz yoğurmayı bırakmayın Tavsiye olarak elinizle çalışın 12 dakika yoğurduktan sonra tereyağını iyice hamura yedirerek devam yoğurun
10 dakika yoğurmanız gerek Sonucunda elastik bir hamur elde edeceksiniz
Biraz yağladığını karıştırma kabına alıp, iki katına kabarana kadar bekletelim
Hamuru eşit parçalara ayırın Sonra yuvarlayıp oklavayla oval şekline açın ve rulo yaparak yuvarlayın (resimlere bakabilirsiniz)
Borcama yağlı kağıt serip aralıklı tüm hamurları dizin Üzerini kapatıp tekrar kabarmasını bekleyin
Yumurtayı çırpıp hamurun üzerine çalın
175 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15 – 20 dakika pişirin
Ve hazır!?
Afiyet olsun Bence uğraşmaya değer
Tarifi youtube dan cooking a dream in kanalında da gördüm
Not;Tarif mutlaka borcamın içinde yapılması gerek, çünkü pişerken kabarıp, birbirine yapışması gerek
*120 ml süt
*1 paket kuru maya
*3 yemek kaşığı şeker
*1 silme tatlı kaşığı tuz
*1 büyük yumurta
*260 gr un ( 2 bardak)
*3 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için;
*1 yumurta
Pamuk Poğaça Bread Rolls Tarifi Yapılışı Merhabalar,
Çok pofuduk ve lezzetli bir poğaça tarifim var Çay ve kahvenin yanında çok güzel bir poğaça Bunu paylaşmak istedim
Yapılışı:
Bismillâhirrahmânirrahîm,
Sütü, mayayı, şekeri ve tuzu bir karıştırma kabında karıştırın, maya iyice eriyene kadar Sonra yumurtayı ekleyip tekrar karıştırın Sonunda unu ekleyip bi karıştırın Şimdi yoğurmaya geldik Sakın pes etmek yok Bu hamur çok yumuşak bir hamur Elinize ne kadar yapışırsa yapışsın, siz yoğurmayı bırakmayın Tavsiye olarak elinizle çalışın 12 dakika yoğurduktan sonra tereyağını iyice hamura yedirerek devam yoğurun
10 dakika yoğurmanız gerek Sonucunda elastik bir hamur elde edeceksiniz
Biraz yağladığını karıştırma kabına alıp, iki katına kabarana kadar bekletelim
Hamuru eşit parçalara ayırın Sonra yuvarlayıp oklavayla oval şekline açın ve rulo yaparak yuvarlayın (resimlere bakabilirsiniz)
Borcama yağlı kağıt serip aralıklı tüm hamurları dizin Üzerini kapatıp tekrar kabarmasını bekleyin
Yumurtayı çırpıp hamurun üzerine çalın
175 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15 – 20 dakika pişirin
Ve hazır!?
Afiyet olsun Bence uğraşmaya değer
Not;Tarif mutlaka borcamın içinde yapılması gerek, çünkü pişerken kabarıp, birbirine yapışması gerek