iltasyazilim
FD Üye
Pamuk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı ılık su
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 yumurta akı (sarısı üzerine)
*7 buçuk su bardağı kadar un (un miktarı değişebilir kontrollü koymakta fayda var)
*1 buçuk yemek kaşığı insant maya
*1 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*Mayayı ıslatmak için yarım su bardağı ılık su
Üzeri için;
*Mavi haşhaş
İç harcı için;
*Peynir veya çökelek
*Bir tutam maydanoz
Pamuk Poğaça Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle mayamızı derin bir kaseye alıp üzerine yarım su bardağı ılık suyu üzerine şekeri ilave edip ağzını kapatıyoruz
*Kabarmasını bekliyoruz
*Daha sonra leğenimizin içine sıvı yağımızı, yoğurdumuzu ,yumurta akımızı ve suyumuzu ilave ediyoruz
*Yavaş yavaş unumuzu ve tuzumuzu ilave ediyoruz
*Ele yapışmayan bir hamur olana kadar yoğuruyoruz
*Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olması lazım çok sert olmamasına dikkat edin
*Hamurumuzu temiz bir poşete geçirip sıkıca bağlayalım ve üzerini kapatalım mayalanmasını bekleyelim
*Hamurumuz dan mandalina büyüklüğünde parça koparıp elimizle hafif açıp ortasına peynirli harcımızdan koyup yuvarlıyoruz
*Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz
*Tepsi mayası için yarım saat kadar bekletiyoruz
*Yumurta sarısı sürüp üzerine mavi haşhaş serpip önceden ısıtılmış 190200 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz
*Afiyet olsun
*1 su bardağı ılık su
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 yumurta akı (sarısı üzerine)
*7 buçuk su bardağı kadar un (un miktarı değişebilir kontrollü koymakta fayda var)
*1 buçuk yemek kaşığı insant maya
*1 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*Mayayı ıslatmak için yarım su bardağı ılık su
Üzeri için;
*Mavi haşhaş
İç harcı için;
*Peynir veya çökelek
*Bir tutam maydanoz
Pamuk Poğaça Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle mayamızı derin bir kaseye alıp üzerine yarım su bardağı ılık suyu üzerine şekeri ilave edip ağzını kapatıyoruz
*Kabarmasını bekliyoruz
*Daha sonra leğenimizin içine sıvı yağımızı, yoğurdumuzu ,yumurta akımızı ve suyumuzu ilave ediyoruz
*Yavaş yavaş unumuzu ve tuzumuzu ilave ediyoruz
*Ele yapışmayan bir hamur olana kadar yoğuruyoruz
*Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olması lazım çok sert olmamasına dikkat edin
*Hamurumuzu temiz bir poşete geçirip sıkıca bağlayalım ve üzerini kapatalım mayalanmasını bekleyelim
*Hamurumuz dan mandalina büyüklüğünde parça koparıp elimizle hafif açıp ortasına peynirli harcımızdan koyup yuvarlıyoruz
*Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz
*Tepsi mayası için yarım saat kadar bekletiyoruz
*Yumurta sarısı sürüp üzerine mavi haşhaş serpip önceden ısıtılmış 190200 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz
*Afiyet olsun