iltasyazilim
FD Üye
Pamuk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket instant maya
*1 su bardağı ılık su
*1 su bardağı ılık süt
*12 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
*1 tatlı kaşığı tereyağ(oda ısısında)
*2 yumurta akı (sarıları üzerine sürücez)
*4 tatlı kaşığı şeker
*15 tatlı kaşığı tuz
*Alabildiği kadar un (yaklaşık 6 bardak)
İç harcı için;
*Peynir
*Maydanoz
Üzeri için;
*Susam
*Çörek otu
Pamuk Poğaça Tarifi Yapılışı Selam arkadaşlar, pamuk gibi yumuşak bir poğaça tarifi vereceğim Başlarda yaptığım poğaçalar biraz sert oluyordu Unu fazla kaçırmaktan kaynaklanıyormuş Burada 2 önemli husus var bunlara dikkat edersek gerçekten poğaça yumuşacık oluyor Hatta parmağınızla bastırıp tekrar geri geldiğini görebilirsiniz Süt ve su kesinlikle ılık olmalı yüksek sıcaklıkta maya ölüyor
Hamur hafiften ele yapışır kıvamda olmalı
1
*Su, süt, tereyağ, zeytinyağı, şeker ve instant mayayı kabımıza alıp karıştırıyoruz
*Malzemelerimiz ılık olduğu için karıştırdıkça maya eriyip köpük köpük bir kıvam alacaktır
*Maya eridikten sonra un ve tuzu ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz
*Unu kontrollü olarak eklemeliyiz Hamur sertleştikçe poğaça da sert oluyor
*Bu nedenle hamurumuz yumuşak ve hafif ele yapışır kıvamda olmalıdır
*Hamuru hazırladıktan sonra kabın üzerini strec ile kapatıp 50° fırında 20 dk kadar mayalanmaya bırakıyoruz
*Mayalanan hamurumuzdan cevizden biraz büyük bezeler koparın
*İçine hazırladığınız harçtan koyup istediğiniz şekilde kapatın
*Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin
*Tepsiye dizili poğaçaları 15 dk bekletin Tepside de kabardıklarını göreceksiniz
*Ardından üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam ekledikten sonra 200° önceden ısıtılmış fırına verin
*Yaklaşık 25 dk sonra pogaçalarınızı alabilirsiniz Altlarının pişmiş olmasına dikkat edin Afiyet olsun
*1 paket instant maya
*1 su bardağı ılık su
*1 su bardağı ılık süt
*12 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
*1 tatlı kaşığı tereyağ(oda ısısında)
*2 yumurta akı (sarıları üzerine sürücez)
*4 tatlı kaşığı şeker
*15 tatlı kaşığı tuz
*Alabildiği kadar un (yaklaşık 6 bardak)
İç harcı için;
*Peynir
*Maydanoz
Üzeri için;
*Susam
*Çörek otu
Pamuk Poğaça Tarifi Yapılışı Selam arkadaşlar, pamuk gibi yumuşak bir poğaça tarifi vereceğim Başlarda yaptığım poğaçalar biraz sert oluyordu Unu fazla kaçırmaktan kaynaklanıyormuş Burada 2 önemli husus var bunlara dikkat edersek gerçekten poğaça yumuşacık oluyor Hatta parmağınızla bastırıp tekrar geri geldiğini görebilirsiniz Süt ve su kesinlikle ılık olmalı yüksek sıcaklıkta maya ölüyor
Hamur hafiften ele yapışır kıvamda olmalı
1
*Su, süt, tereyağ, zeytinyağı, şeker ve instant mayayı kabımıza alıp karıştırıyoruz
*Malzemelerimiz ılık olduğu için karıştırdıkça maya eriyip köpük köpük bir kıvam alacaktır
*Maya eridikten sonra un ve tuzu ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz
*Unu kontrollü olarak eklemeliyiz Hamur sertleştikçe poğaça da sert oluyor
*Bu nedenle hamurumuz yumuşak ve hafif ele yapışır kıvamda olmalıdır
*Hamuru hazırladıktan sonra kabın üzerini strec ile kapatıp 50° fırında 20 dk kadar mayalanmaya bırakıyoruz
*Mayalanan hamurumuzdan cevizden biraz büyük bezeler koparın
*İçine hazırladığınız harçtan koyup istediğiniz şekilde kapatın
*Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin
*Tepsiye dizili poğaçaları 15 dk bekletin Tepside de kabardıklarını göreceksiniz
*Ardından üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam ekledikten sonra 200° önceden ısıtılmış fırına verin
*Yaklaşık 25 dk sonra pogaçalarınızı alabilirsiniz Altlarının pişmiş olmasına dikkat edin Afiyet olsun