iltasyazilim
FD Üye
Pamuk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket yaş maya
*1 su bardağı ılık su
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ayçiçek yağı
*5 yemek kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı tuz
*Aldığı kadar un
*2 adet yumurta sarısı (üzeri için)
*Çörekotu
*Susam
Pamuk Poğaça Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle püf noktamız su ve sütün ılık olması ve tuzu undan önce eklemek
*Tuz ve un hariç tüm malzemeyi karıştırıyoruz ve tuzu ekliyoruz
*Unumuzu yavaş yavaş ekliyoruz
*Hamurumuz yumuşak bir hamur olacak (Kulak memesi kıvamı)
*Sonrasında hamurumuzun olduğu yoğurma kabının üzerini streçle kapayıp üzerine örtü kapatıyoruz ve mayalanmaya bırakıyoruz
*Eğer çabuk mayalanmasını isterseniz bir tencerede su kaynatın ve ocaktan alın
*Yoğurma kabınızı tencerenin üzerine oturtun daha çabuk mayalanacaktır
*Fırınınızı 180 derecede ısıtın ve mayalanan hamurunuzu 30 saniye kadar yoğurun
*Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsinize ceviz büyüklüğünde minik toplar yapın ve dizin
*Üzerine yumurta sarısı sürüp bazılarını çörekotu ile bazılarını susamla süsleyip, üzeri kızarıncaya kadar pişirip, en alt kısma alıp poğaçaların altıda piştikten sonra fırından çıkarıp, biraz dinlendirdikten sonra servis tabağınıza alabilirsiniz
*Deneyenlere şimdiden afiyet olsun
Denerseniz #bonappetittr ile benimle paylaşırsanız sevinirim
Instagram’da @bonappetittr
YouTube’da Esra Dereli olarak beni takip edebilirsiniz
*1 paket yaş maya
*1 su bardağı ılık su
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ayçiçek yağı
*5 yemek kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı tuz
*Aldığı kadar un
*2 adet yumurta sarısı (üzeri için)
*Çörekotu
*Susam
Pamuk Poğaça Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle püf noktamız su ve sütün ılık olması ve tuzu undan önce eklemek
*Tuz ve un hariç tüm malzemeyi karıştırıyoruz ve tuzu ekliyoruz
*Unumuzu yavaş yavaş ekliyoruz
*Hamurumuz yumuşak bir hamur olacak (Kulak memesi kıvamı)
*Sonrasında hamurumuzun olduğu yoğurma kabının üzerini streçle kapayıp üzerine örtü kapatıyoruz ve mayalanmaya bırakıyoruz
*Eğer çabuk mayalanmasını isterseniz bir tencerede su kaynatın ve ocaktan alın
*Yoğurma kabınızı tencerenin üzerine oturtun daha çabuk mayalanacaktır
*Fırınınızı 180 derecede ısıtın ve mayalanan hamurunuzu 30 saniye kadar yoğurun
*Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsinize ceviz büyüklüğünde minik toplar yapın ve dizin
*Üzerine yumurta sarısı sürüp bazılarını çörekotu ile bazılarını susamla süsleyip, üzeri kızarıncaya kadar pişirip, en alt kısma alıp poğaçaların altıda piştikten sonra fırından çıkarıp, biraz dinlendirdikten sonra servis tabağınıza alabilirsiniz
*Deneyenlere şimdiden afiyet olsun
Denerseniz #bonappetittr ile benimle paylaşırsanız sevinirim
Instagram’da @bonappetittr
YouTube’da Esra Dereli olarak beni takip edebilirsiniz