iltasyazilim
FD Üye
Pamuk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*2 yumurta beyazı içine sarısı üstüne
*2 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*2 çorba kaşığı şeker
*1 çorba kaşığı tuz
*1 paket yaş maya
*1 su bardağı sıvı yağ
*Aldığı kadar un
İçine :
*İstediğin herhangi bi iç malzemesi
Pamuk Poğaça Tarifi Yapılışı Ilık su ılık süt şeker ve maya yı karıştırarak mayayı eritelim ve 5 dk bu şekilde kalsın Sonra içine yumurta beyazı ,sıvı yağ, tuz ekleyelim Bu şekilde de 5 dk daha beklesin ve sonra un u azar azar ekleyerek yavaş yavaş karıştıralım Tüm malzemeler özdeşleşicek ve yumuşak bi hamur olucak hafif ele yapışan bi hamur Daha sonra bu hamurun üstüne nemli bi bez sererek 1 saat ılık bi yerde mayalndıralım Ben kaloriferin yanında mayalandırdım Sonra herhangi bi iç malzeme ekleyerek istediğimiz şekilde bi poğaça elde edelim Sade de olabilir (eğer hamuruna tuz katmazsanız tahinli şekerli ya da nutellalı da denenebilir) hamurlara şekil verdikten sonra 1 saat kadar da tepside mayalandıralım Fırına vermeden önce üzerine yumurta sarısı sürelim Üzerine susam da serptişkten sonra önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim Not: ben yumurta sarısının içine birazcık sıvı yağ koydum bu şekilde daha parlak oluyor Afiyet olsun
*2 yumurta beyazı içine sarısı üstüne
*2 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*2 çorba kaşığı şeker
*1 çorba kaşığı tuz
*1 paket yaş maya
*1 su bardağı sıvı yağ
*Aldığı kadar un
İçine :
*İstediğin herhangi bi iç malzemesi
Pamuk Poğaça Tarifi Yapılışı Ilık su ılık süt şeker ve maya yı karıştırarak mayayı eritelim ve 5 dk bu şekilde kalsın Sonra içine yumurta beyazı ,sıvı yağ, tuz ekleyelim Bu şekilde de 5 dk daha beklesin ve sonra un u azar azar ekleyerek yavaş yavaş karıştıralım Tüm malzemeler özdeşleşicek ve yumuşak bi hamur olucak hafif ele yapışan bi hamur Daha sonra bu hamurun üstüne nemli bi bez sererek 1 saat ılık bi yerde mayalndıralım Ben kaloriferin yanında mayalandırdım Sonra herhangi bi iç malzeme ekleyerek istediğimiz şekilde bi poğaça elde edelim Sade de olabilir (eğer hamuruna tuz katmazsanız tahinli şekerli ya da nutellalı da denenebilir) hamurlara şekil verdikten sonra 1 saat kadar da tepside mayalandıralım Fırına vermeden önce üzerine yumurta sarısı sürelim Üzerine susam da serptişkten sonra önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim Not: ben yumurta sarısının içine birazcık sıvı yağ koydum bu şekilde daha parlak oluyor Afiyet olsun