iltasyazilim
FD Üye
Pamuk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 çorba kaşığı tuz
*1 paket kuru maya
*4 çorba kaşığı şeker
*Aldığı kadar un
İçine:
*Beyaz peynir veya lor peyniri
*Yarım demet maydanoz
Üzerine sürmek için
*Yumurta sarısı, susam, çörek otu
Pamuk Poğaça Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar**??*Yumuşacık nefis poğaçalar paylaşıyorum Umarım beğenirsiniz öncelikle geniş bir kaba 3 su bardağı un koyup kuru mayayla karıştıralım Ortasını havuz gibi açalım, sütü, suyu, şekeri, yağı, tuzu da ilave ederek elimizle karıştıralım, Şimdi yavaş yavaş unu ilave ederek yumuşak bir hamur yoğuralım Hafif ele yapışan bir hamur olunca un ilave etmeyi bırakalım Hamurumuzun ağzını kapatıp ılık bir ortamda 40 dk kadar mayalandıralım Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde yuvarlayalım, ortasına iç harcı koyup, kapatıp yuvarlayalım Eğer hamur elinize yapışıyorsa, hafif elinizi yağlayabilirsiniz yağlanmış fırın tepsisine yerleştirerek, üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu susam serpip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirelim Not: iç harcı istediğiniz malzemelerle yapabilirsiniz patates, kaşar rendesi, zeytin, v s
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 çorba kaşığı tuz
*1 paket kuru maya
*4 çorba kaşığı şeker
*Aldığı kadar un
İçine:
*Beyaz peynir veya lor peyniri
*Yarım demet maydanoz
Üzerine sürmek için
*Yumurta sarısı, susam, çörek otu
Pamuk Poğaça Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar**??*Yumuşacık nefis poğaçalar paylaşıyorum Umarım beğenirsiniz öncelikle geniş bir kaba 3 su bardağı un koyup kuru mayayla karıştıralım Ortasını havuz gibi açalım, sütü, suyu, şekeri, yağı, tuzu da ilave ederek elimizle karıştıralım, Şimdi yavaş yavaş unu ilave ederek yumuşak bir hamur yoğuralım Hafif ele yapışan bir hamur olunca un ilave etmeyi bırakalım Hamurumuzun ağzını kapatıp ılık bir ortamda 40 dk kadar mayalandıralım Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde yuvarlayalım, ortasına iç harcı koyup, kapatıp yuvarlayalım Eğer hamur elinize yapışıyorsa, hafif elinizi yağlayabilirsiniz yağlanmış fırın tepsisine yerleştirerek, üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu susam serpip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirelim Not: iç harcı istediğiniz malzemelerle yapabilirsiniz patates, kaşar rendesi, zeytin, v s