Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pamuk Poğaça

Pamuk Poğaça

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Pamuk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

*2 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 kaşık yada 1 paket instant maya
*Yarım yemek kaşığı tuz
*4 kaşık şeker
*1 yumurta
*6 su bardağı un ((siz yavaş yavaş koyun hamurun durumuna göre 6 ya tamamlayın))

Pamuk Poğaça Tarifi Yapılışı 2 su bardağı süte mayayı döküp çözeltiyoruz Sonra tuz ve şekeri de eritip sıvı yağla yumurtayı da ekliyoruz ve karıştırıyoruz Unu da yavaş yavaş karıştırarak koyup hamur elde ediyoruz Hemen üzerini kapatıp sofra bezi gibi bir örtüye sarıp yarım saat yada vakit varsa 1 saat mayalandırıyoruz Kabaran hamurdan bezeler koparıp poğaça şekli verip biraz daha dinlendiriyoruz Püf nokta olarak ben fırını 100°de ısıtıp kapattım Poğaçaları 4 5 dakika kadar beklettim biraz daha kabarmasını sağladım Fırının kapalı olmasına dikkat edin Tepsiyi çıkarıp üzerine yumurta sarısını sürüp 200°de tekrar ısıttığım fırında yaklaşık 20 dk kadar pişirdim Tabi fırına göre değişiklik gösterebilir dikkat edin Ve poğaçalarım pişti pamuk gibi oldu yemeye doyamadık biz Deneyenlere şimdiden afiyet olsun

858,496Konular
982,397Mesajlar
30,223Kullanıcılar
metocdametocSon üye
Üst Alt