iltasyazilim
FD Üye
Pancar ( Pazı ) Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
*1 çay bardağı yarma ya da buğday
*1 demet pazının 3’te 1’i
*15 ç Kaşığı yoğurt
*1, 5 tahta kaşığı un
*1 yumurta ( isteğe bağlı )
*Kaynar su
Üzeri için;
*Körmen ( isteğe bağlı )
*Ya da
*Zeytin yağında nane kızdırıp dökebilirsiniz
Pancar ( Pazı ) Çorbası Tarifi Yapılışı Sivasta pazıya pancar dedikleri için adı pancar çorbası olan bu tarifimiz şu şekilde
Öncelikle buğdayları bir gün önceden suya koymak gerekiyor Ama ben ani karar verdiğim için buğdayların üstünü aşacak kadar su da iyice haşladım Yapışmamaları için çok az tereyağ kullanabilirsiniz
Pazıyı incecik doğrayıp suda yıkıyoruz Ben 1 demet pazıyı doğrayıp, yıkadım 3e böldüm diğer ikisini buzluğa kaldırdım
İyice yumuşayan buğdaylara pazıyı ekliyoruz Karıştırıyoruz, pazıların sapları yumuşayana kadar; yoğurdu ve unu iyice çırpıyoruz Yoğurdunuz ekşiyse 1 yumurta ekliyoruz Ben hafif ekşi sevdiğim için eklemedim
Saplarda yumuşayınca tel süzgeçden yoğurtlu karışımı geçirerek ekliyoruz Karıştırıyoruz, kıvamı yoğun olduysa kaynar suyunuzdan ekleyebilirsiniz Kaynadıktan 5 dk sonra kapatıyoruz
Sivasta üstüne körmen atılır Ya da naneyi yağda kızdırıp karıştırın ki lezzeti artsın Tuzunu da ekleyip afiyetle yiyebilirsiniz
*1 çay bardağı yarma ya da buğday
*1 demet pazının 3’te 1’i
*15 ç Kaşığı yoğurt
*1, 5 tahta kaşığı un
*1 yumurta ( isteğe bağlı )
*Kaynar su
Üzeri için;
*Körmen ( isteğe bağlı )
*Ya da
*Zeytin yağında nane kızdırıp dökebilirsiniz
Pancar ( Pazı ) Çorbası Tarifi Yapılışı Sivasta pazıya pancar dedikleri için adı pancar çorbası olan bu tarifimiz şu şekilde
Öncelikle buğdayları bir gün önceden suya koymak gerekiyor Ama ben ani karar verdiğim için buğdayların üstünü aşacak kadar su da iyice haşladım Yapışmamaları için çok az tereyağ kullanabilirsiniz
Pazıyı incecik doğrayıp suda yıkıyoruz Ben 1 demet pazıyı doğrayıp, yıkadım 3e böldüm diğer ikisini buzluğa kaldırdım
İyice yumuşayan buğdaylara pazıyı ekliyoruz Karıştırıyoruz, pazıların sapları yumuşayana kadar; yoğurdu ve unu iyice çırpıyoruz Yoğurdunuz ekşiyse 1 yumurta ekliyoruz Ben hafif ekşi sevdiğim için eklemedim
Saplarda yumuşayınca tel süzgeçden yoğurtlu karışımı geçirerek ekliyoruz Karıştırıyoruz, kıvamı yoğun olduysa kaynar suyunuzdan ekleyebilirsiniz Kaynadıktan 5 dk sonra kapatıyoruz
Sivasta üstüne körmen atılır Ya da naneyi yağda kızdırıp karıştırın ki lezzeti artsın Tuzunu da ekleyip afiyetle yiyebilirsiniz