
Pancar Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 4 tane kırmızı pancar
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 tane limon
Pancar Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pancarlarımızı soyup yıkıyoruz ve küp küp doğrayıp tenceremize koyuyoruz.
- Pancarların boyunu biraz geçecek şekilde tenceremize su ilave ediyoruz ve haşlıyoruz.
- Pancarların piştiğini anlamak için çatal testi yapabilirsiniz.
- Pancarlar pişince süzüp( suyunu atmıyoruz) bir kaba alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Ayrı bir kaba pancarın suyunu, zeytinyağını, limonları ve tuzu karıştırıp hazırlıyoruz.
- Pancarların ilk sıcaklığı geçince karışımı üzerine döküyoruz ve buzdolabına kaldırıyoruz ki karışımla iyice bütünleşsin.
Pancar Salatası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı