Pancarlı Brokoli Salatası Tanımı İçin Gereçler
- Yarım kg brokoli
- 1 adet büyük uzunluk havuç
- 2 adet kornişon turşu
- 1 küçük sos kasesi dolu formda pancar turşusu
- 1 limon
- Yağ ve tuz
Pancarlı Brokoli Salatası Tanımı Yapılışı
- Sebzelerimizi temizleyip yıkayalım.
- Havucu ve brokolilerimizi doğrayalım.
- Evvel havucumuzu beş dakika haşlayalım ve brokolileri içerisine atıp tenceremizin kapağını kapatalım.
- 5 dakika bekledikten sonra süzelim ve soğumaya bırakalım.
- Turşumuzu, pancarımızı küçük küçük doğrayalım.
- Ben alt yer için görsel maksatlı mor lahanayı ince ince kıydım, limon ve tuz ile ovalayıp nar ekşisi ilave ettim.
- Tabağın dış kısmına yaydım ortasını açık bıraktım.
- Brokoli ve havucu tuz, limon, yağ ile sosladım.
- Tabağımın orta kısmına koydum.
- Üzerine doğramış olduğum pancar ve turşu ile süsledim.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.