iltasyazilim
FD Üye
Pancarlı Ve Havuçlu Koyun Yahnisi Nasıl Yapılır
Resimli Pancarlı Ve Havuçlu Koyun Yahnisi Tarifi
Zorunlu Malzemeler
1 kg kemiksiz parça koyun eti
6 orta tepe patates
3 havuç
2 şalgam veya beyaz turp
12 arpacık soğanı
4 diş sarmısak
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı domates salçası
1 karışık ot demeti (kekik, defne yaprağı, mercanköşk)
1 demet maydanoz
100 gr tereyağı
1 çorba kaşığı toz şeker
1 litre su
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı karabiber
tuz
Pancarlı ve Havuçlu Koyun Yahnisinin Yapılışı
Tencereye tereyağının yarısını koyun, eriyip kızınca içine etleri atın Etler altın rengi alıncaya değin çevirerek kızartın Etler kızarırken, sarımsakları soyarak, dövün Kızaran etlerin üstüne unu serpin, biraz karıştırarak unun etle birlikte kavrulmasını sağlayın Dövülmüş sarmısağı ve domates salçasını ek edin Suyunu koyup, içine karışık ot demetini veya toz olarak; 1 tatlı kaşığı mercanköşkü, bir pek kekiği ve 2 defne yaprağını atarak kaynamaya bırakın Etiniz kaynayınca kapağını kapatın ve hafif ateşte 45 dakika pişirin Etiniz pişerken, patatesleri soyun Yıkayıp iri küpler halinde kesin Havuçları soyun 12 cm kalınlığında halkalar halinde doğrayın Şalgam ya da bulamazsanız turpları da soyun yuvarlak dilimler halinde doğrayın Arpacık soğanlarını soyup bir kenara bırakın Tavada sıvıyağı ve tereyağının kalanını eritin Kızınca içine arpacık soğanlarını atın Soğanlar hafif sararıp saydamlaşmca üstüne toz şekerini serpip birazcık karıştırın Soğanlar karamelize olunca üzerlerine havuçları ve şalgamları ekleyin, birlikte birazcık çevirip pişmekte olan etlere ek edin Karabiberini tuzunu ekleyin ve defalarca birlikte 45 dakika tekrar hafif ateşte kaynamaya bırakın En son patatesleri yemeğe ekleyerek 30 dakika kadar pişirin Üstüne kıyılmış maydanoz serperek servis yapın *
Resimli Pancarlı Ve Havuçlu Koyun Yahnisi Tarifi
Zorunlu Malzemeler
1 kg kemiksiz parça koyun eti
6 orta tepe patates
3 havuç
2 şalgam veya beyaz turp
12 arpacık soğanı
4 diş sarmısak
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı domates salçası
1 karışık ot demeti (kekik, defne yaprağı, mercanköşk)
1 demet maydanoz
100 gr tereyağı
1 çorba kaşığı toz şeker
1 litre su
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı karabiber
tuz
Pancarlı ve Havuçlu Koyun Yahnisinin Yapılışı
Tencereye tereyağının yarısını koyun, eriyip kızınca içine etleri atın Etler altın rengi alıncaya değin çevirerek kızartın Etler kızarırken, sarımsakları soyarak, dövün Kızaran etlerin üstüne unu serpin, biraz karıştırarak unun etle birlikte kavrulmasını sağlayın Dövülmüş sarmısağı ve domates salçasını ek edin Suyunu koyup, içine karışık ot demetini veya toz olarak; 1 tatlı kaşığı mercanköşkü, bir pek kekiği ve 2 defne yaprağını atarak kaynamaya bırakın Etiniz kaynayınca kapağını kapatın ve hafif ateşte 45 dakika pişirin Etiniz pişerken, patatesleri soyun Yıkayıp iri küpler halinde kesin Havuçları soyun 12 cm kalınlığında halkalar halinde doğrayın Şalgam ya da bulamazsanız turpları da soyun yuvarlak dilimler halinde doğrayın Arpacık soğanlarını soyup bir kenara bırakın Tavada sıvıyağı ve tereyağının kalanını eritin Kızınca içine arpacık soğanlarını atın Soğanlar hafif sararıp saydamlaşmca üstüne toz şekerini serpip birazcık karıştırın Soğanlar karamelize olunca üzerlerine havuçları ve şalgamları ekleyin, birlikte birazcık çevirip pişmekte olan etlere ek edin Karabiberini tuzunu ekleyin ve defalarca birlikte 45 dakika tekrar hafif ateşte kaynamaya bırakın En son patatesleri yemeğe ekleyerek 30 dakika kadar pişirin Üstüne kıyılmış maydanoz serperek servis yapın *