Pandispanya keki nasıl yapılır?
Malzemeler
4 Adet Yumurta
1,5 Su Bardağı Toz Şeker
1 Paket Krem Şanti (paketin uzerindeki tarife gore hazırlanmış)
2,5 Su Bardağı Un
1 Yemek Kaşığı Kakao
1 Cay Bardağı Sıvı Yağ
1 Paket Kabartma Tozu
Pandispanya Yapılışı
Yumurta aklarını cam bir kasede krem şanti kıvamına gelinceye kadar cırpın Şekerin yarısını ekleyin ve şeker eriyinceye kadar cırpın
Ayrı bir kasede yumurta sarılarını, kalan şeker ve kaynar su ile şeker eriyinceye kadar yaklaşık 67 dk cırpın Şeker eriyince yağı ve yoğurdu ekleyin ve cok az cırpın
Toz malzemeleri birlikte eleyin, yumurta akları ve sarıları ile birleştirerek cok az daha cırpın
Yağlanmış ve unlanmış kalıba dokerek, onceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 4045 dk batırdığınız kurdan temiz cıkıncaya kadar pişirin
Malzemeler
4 Adet Yumurta
1,5 Su Bardağı Toz Şeker
1 Paket Krem Şanti (paketin uzerindeki tarife gore hazırlanmış)
2,5 Su Bardağı Un
1 Yemek Kaşığı Kakao
1 Cay Bardağı Sıvı Yağ
1 Paket Kabartma Tozu
Pandispanya Yapılışı
Yumurta aklarını cam bir kasede krem şanti kıvamına gelinceye kadar cırpın Şekerin yarısını ekleyin ve şeker eriyinceye kadar cırpın
Ayrı bir kasede yumurta sarılarını, kalan şeker ve kaynar su ile şeker eriyinceye kadar yaklaşık 67 dk cırpın Şeker eriyince yağı ve yoğurdu ekleyin ve cok az cırpın
Toz malzemeleri birlikte eleyin, yumurta akları ve sarıları ile birleştirerek cok az daha cırpın
Yağlanmış ve unlanmış kalıba dokerek, onceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 4045 dk batırdığınız kurdan temiz cıkıncaya kadar pişirin