iltasyazilim
FD Üye
4 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı ılık su
2 yemek kaşığı limon suyu
1 tepeleme su bardağı artı bir yemek kaşığı dolusu un
Kabartma tozu
Yumurtaların sarısı ve beyazı ayırıp sarisini toz şekerle krema olana dek iyice çırpılır, sonra içine ılık su ve limon suyu eklenir çırpılır, un ve kabartma tozu konup tahta kaşık yardımı ile yavaşça karıştırılır ,diğer tarafta yumurta beyazı bir fiske tuz ile kar gibi olana dek iyice çırpılır ve unlu yumurta sarısına eklenir ,yavaş hareketlerle karıştırıp 26 cm kelepçeli kalıba dökülür ,bir kaç kez tezgaha vurarak kekin havası alınır ,180 derecelik sıcak fırında hafif pembe olana kadar pişirilir ,pişirilirken fırının içine sıcağa dayanıklı kase ile su konur pandispanyamız daha yumuşak olması için bir gece dinlenirse daha güzel pastanız olur güzelce sarıp bektetilebilir
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
1 su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı ılık su
2 yemek kaşığı limon suyu
1 tepeleme su bardağı artı bir yemek kaşığı dolusu un
Kabartma tozu
Yumurtaların sarısı ve beyazı ayırıp sarisini toz şekerle krema olana dek iyice çırpılır, sonra içine ılık su ve limon suyu eklenir çırpılır, un ve kabartma tozu konup tahta kaşık yardımı ile yavaşça karıştırılır ,diğer tarafta yumurta beyazı bir fiske tuz ile kar gibi olana dek iyice çırpılır ve unlu yumurta sarısına eklenir ,yavaş hareketlerle karıştırıp 26 cm kelepçeli kalıba dökülür ,bir kaç kez tezgaha vurarak kekin havası alınır ,180 derecelik sıcak fırında hafif pembe olana kadar pişirilir ,pişirilirken fırının içine sıcağa dayanıklı kase ile su konur pandispanyamız daha yumuşak olması için bir gece dinlenirse daha güzel pastanız olur güzelce sarıp bektetilebilir
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.