Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Pandispanya

Pandispanya

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Pandispanya Tarifi İçin Malzemeler Pandispanya (17 cm çember kalıp içindir)


*4 yumurta
*105 gr un (1 su bardağı +1 yemek kaşığı )
*50 gr nişasta (12 (yarım) su bardağı )
*170 gr şeker (1 çay bardağı 85 gr yapıyor) 85+85 olarak ikiye ayırarak hazırlayın )
*3 yemek kaşığı sıcak su
*Bir tutam tuz

*
Pandispanya Tarifi Yapılışı Tarif chef Duygu Tuğçu’ya aittir Videosu için YouTube bakabilirsiniz
Pandispanyaya başlamadan önce 17 cm çemberi yağlı kağıda koyun ve bir kalem ile çizip Makas ile daireden bir parmak dışarı doğru kesin ve çizdiğiniz daireye doğru ufak kesikler atın çemberin içini yağlayın kağıdı oturtun Kesikler kenarlara yapışacak Yüksek bir pandispanya olması için fotoğraftaki gibi uzun bir yağlı kağıt kesip çemberin duvarlarına yapıştırın Böylelikle pişerken yukarı doğru kabaracak!
Alt taban için yağlı kağıt kullanmadım alt tabanım vardı sizin yok ise yağlı kağıt ile alt zemin hazırlayıp çember içerde kalacak şekilde yağlı kağıt ile tabanlık yapın!(Burası önemli taban olmaz ise çemberin altından sızma yapabilir dışarı taşarki bunu istemeyiz ?

1
*Yumurtaları sarısını ve beyazını ayırın
**Yumurta akını +85 gr (1 çay bardağı ) şekeri ve bir tutam tuz ile traş köpüğü olana kadar çırpın
**Kalan 85 gr ( 1 çay bardağı) şekeri Yumurta sarısı ve 3 yemek kaşığı sıcak su ile çırpın( burda mikser ile hızlıca çırpın sıcak suyu azar azar ilave edin yumurta pişmesin!
**Un ve nişastayı karıştırın
*Yumurta sarısını traş köpüğü gibi olan yumurta beyazına ekleyin Dikkat!!! Bundan sonra mikser kullanmıyoruz!!! Bir spatula ile alttan üste doğru köpükleri söndürmeden yavaş hareketler ile karıştırıyoruz
**Nişasta ve un karışımını aynı titizlikle ekleyip karıştıralım
**Hazırladığımız harcı bir iki zemine vurup kabarcıklarının çıkmasını sağlayıp önceden ılıttığımız 170 derecelik fırında 35 dakika pişirin Pişip pişmediğini anlamak için kürdan testi yapabilirsiniz
 
858,496Konular
981,671Mesajlar
29,757Kullanıcılar
firat118Son üye
Üst Alt