iltasyazilim
FD Üye
Pandispanya Tarifi İçin Malzemeler Pandispanya (17 cm çember kalıp içindir)
*4 yumurta
*105 gr un (1 su bardağı +1 yemek kaşığı )
*50 gr nişasta (12 (yarım) su bardağı )
*170 gr şeker (1 çay bardağı 85 gr yapıyor) 85+85 olarak ikiye ayırarak hazırlayın )
*3 yemek kaşığı sıcak su
*Bir tutam tuz
*
Pandispanya Tarifi Yapılışı Tarif chef Duygu Tuğçu’ya aittir Videosu için YouTube bakabilirsiniz
Pandispanyaya başlamadan önce 17 cm çemberi yağlı kağıda koyun ve bir kalem ile çizip Makas ile daireden bir parmak dışarı doğru kesin ve çizdiğiniz daireye doğru ufak kesikler atın çemberin içini yağlayın kağıdı oturtun Kesikler kenarlara yapışacak Yüksek bir pandispanya olması için fotoğraftaki gibi uzun bir yağlı kağıt kesip çemberin duvarlarına yapıştırın Böylelikle pişerken yukarı doğru kabaracak!
Alt taban için yağlı kağıt kullanmadım alt tabanım vardı sizin yok ise yağlı kağıt ile alt zemin hazırlayıp çember içerde kalacak şekilde yağlı kağıt ile tabanlık yapın!(Burası önemli taban olmaz ise çemberin altından sızma yapabilir dışarı taşarki bunu istemeyiz ?
1
*Yumurtaları sarısını ve beyazını ayırın
**Yumurta akını +85 gr (1 çay bardağı ) şekeri ve bir tutam tuz ile traş köpüğü olana kadar çırpın
**Kalan 85 gr ( 1 çay bardağı) şekeri Yumurta sarısı ve 3 yemek kaşığı sıcak su ile çırpın( burda mikser ile hızlıca çırpın sıcak suyu azar azar ilave edin yumurta pişmesin!
**Un ve nişastayı karıştırın
*Yumurta sarısını traş köpüğü gibi olan yumurta beyazına ekleyin Dikkat!!! Bundan sonra mikser kullanmıyoruz!!! Bir spatula ile alttan üste doğru köpükleri söndürmeden yavaş hareketler ile karıştırıyoruz
**Nişasta ve un karışımını aynı titizlikle ekleyip karıştıralım
**Hazırladığımız harcı bir iki zemine vurup kabarcıklarının çıkmasını sağlayıp önceden ılıttığımız 170 derecelik fırında 35 dakika pişirin Pişip pişmediğini anlamak için kürdan testi yapabilirsiniz
*4 yumurta
*105 gr un (1 su bardağı +1 yemek kaşığı )
*50 gr nişasta (12 (yarım) su bardağı )
*170 gr şeker (1 çay bardağı 85 gr yapıyor) 85+85 olarak ikiye ayırarak hazırlayın )
*3 yemek kaşığı sıcak su
*Bir tutam tuz
*
Pandispanya Tarifi Yapılışı Tarif chef Duygu Tuğçu’ya aittir Videosu için YouTube bakabilirsiniz
Pandispanyaya başlamadan önce 17 cm çemberi yağlı kağıda koyun ve bir kalem ile çizip Makas ile daireden bir parmak dışarı doğru kesin ve çizdiğiniz daireye doğru ufak kesikler atın çemberin içini yağlayın kağıdı oturtun Kesikler kenarlara yapışacak Yüksek bir pandispanya olması için fotoğraftaki gibi uzun bir yağlı kağıt kesip çemberin duvarlarına yapıştırın Böylelikle pişerken yukarı doğru kabaracak!
Alt taban için yağlı kağıt kullanmadım alt tabanım vardı sizin yok ise yağlı kağıt ile alt zemin hazırlayıp çember içerde kalacak şekilde yağlı kağıt ile tabanlık yapın!(Burası önemli taban olmaz ise çemberin altından sızma yapabilir dışarı taşarki bunu istemeyiz ?
1
*Yumurtaları sarısını ve beyazını ayırın
**Yumurta akını +85 gr (1 çay bardağı ) şekeri ve bir tutam tuz ile traş köpüğü olana kadar çırpın
**Kalan 85 gr ( 1 çay bardağı) şekeri Yumurta sarısı ve 3 yemek kaşığı sıcak su ile çırpın( burda mikser ile hızlıca çırpın sıcak suyu azar azar ilave edin yumurta pişmesin!
**Un ve nişastayı karıştırın
*Yumurta sarısını traş köpüğü gibi olan yumurta beyazına ekleyin Dikkat!!! Bundan sonra mikser kullanmıyoruz!!! Bir spatula ile alttan üste doğru köpükleri söndürmeden yavaş hareketler ile karıştırıyoruz
**Nişasta ve un karışımını aynı titizlikle ekleyip karıştıralım
**Hazırladığımız harcı bir iki zemine vurup kabarcıklarının çıkmasını sağlayıp önceden ılıttığımız 170 derecelik fırında 35 dakika pişirin Pişip pişmediğini anlamak için kürdan testi yapabilirsiniz