Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Panga balığı nedir? Panga balığı nasıl pişirilir? Fırında panga balığı tarifi

Panga balığı nedir? Panga balığı nasıl pişirilir? Fırında panga balığı tarifi
0
62

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
panga_baligi_nedir_panga_baligi_nasil_pisirilir_firinda_panga_baligi_tarifi_1614328450_7562.jpg

Bir milyon ton civarında üretimi yapılmakta olan Panga balığı, dünyanın en çok üretilen balıklarında biridir. Son günlerde göz sıhhati için uzmanların önerdiği lakin herkesin çok bilmediği panga balığı hakkında merak edilen tüm soruları yanıtladık.

Yalnız Vietnam iç sularında bulunan, tatlı su balığı  Panga, son yıllarda  Amerika'da başarılı bir pazara sahip olmuştur. Doğal ortamda Vietnam, Mekong Irmağında bulunan Panga yavruları havuzlara alınarak yetiştirilir. 1-1,5 kg boya ulaştığında hasat edilir. Birden fazla küçük ölçekli ve aile çiftlikleridir. Panga, yağ oranı düşük, beyaz etli bir balıktır. Taze yahut donuk fileto olarak sunulmasının yanı sıra kaplamalı olarak da yüksek ölçüde tüketimi mevcuttur. Bilhassa Avrupa Birliği ülkeleri ve Avusturalya bu balığı tercih etmektedir.  Pangasidae familyasına ilişkin olan panga balığı, yetiştiği bölgenin en değerli besin kaynaklarındandır. 



PANGA BALIĞI NASIL TÜKETİLİR?

Panga balığı tavada kızartabilirsiniz. Yada buğulama yapabilirsiniz. Yalnız eti biraz yumuşak olduğu için buğulamada çabuk dağılabilir. O yüzden siz klasik balık kızartma metotlarını uygulayabilirsiniz. Kılçık sıkıntısı olmadığı için yemesi rahattır. Çoklukla fileto olarak satılmaktadır. Aldığınız filetoları direk büyük modüller halinde kızartabilirsiniz.Kızartma yapmadan evvel zeytinyağı, tuz ve karabiber ile marina ederseniz daha lezzetli olacaktır. Daha sonra pane harcına batırdığımız pangalarımızı tavada kızartıyoruz. Yanında söğüş salata ile ikram edebilirsiniz. Yada küçük kesimlere ayırıp Panga şiş yapabilirsiniz. Şişe dizerken bir limon kesimi bir panga olarak dizerseniz imgesi de güzel olacaktır.



PANGA BALIĞI TANIMI:

GEREÇLER

1 kilo kadar panga balığı(fileto halinde satılıyor)
1.5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Panesi için;

Mısır unu yahut olağan un
tuz
tereyağ



YAPILIŞI

Fileto haline getirilmiş balığımızı derince bir kaba alıp üstüne sütü ve zeytin yağını ekleyip 30 dakika bekletin.

Daha sonra sütün içinden alın. Farklı bir yerde tuz ve mısır ununu karıştırın. 

Ve tavada da tereyağını eritin. Panga balığını mısır ununa buladıktan sonra tereyağında artlı önlü kızartın.

Afiyet olsun...
 
858,496Konular
981,672Mesajlar
29,757Kullanıcılar
firat118Son üye
Üst Alt