iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
150 gr un
4 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yumurta
100 ml süt
30 gr tereyağı eritilmiş
Dolgusu için
200 ml krema
1 yemek kaşığı pudra şeker
1 paket vanilya
300 gr çilek
2 yemek kaşığı iri çekilmiş antep fıstığı
Hazırlanışı
Un, kabartma tozu, vanilya ve şekeri bir kasede harmanlayın Yumurta, süt ve eritilmiş tereyağını başka bir kasede çırpın Un karışımını ekleyip iyice karıştırın Yapışmaz yüzeyli tavayı ısıtın Fırça ile çok hafif ayçiçeği yağı sürün ve hamurdan 2 yemek kaşığı kadar tavaya alıp önlü arkalı hafif kızarıncaya kadar pişirin Hamur bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın Krema, şeker ve vanilyayı katılaşıncaya kadar mikserle çırpın çilekleri yıkayıp ince dilimleyin üç pankekin aralarına krema yayıp çilek dilimleri yerleştirerek üst üste dizin üzerini krema, çilek ve fıstık ile süsleyerek servis yapın
150 gr un
4 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yumurta
100 ml süt
30 gr tereyağı eritilmiş
Dolgusu için
200 ml krema
1 yemek kaşığı pudra şeker
1 paket vanilya
300 gr çilek
2 yemek kaşığı iri çekilmiş antep fıstığı
Hazırlanışı
Un, kabartma tozu, vanilya ve şekeri bir kasede harmanlayın Yumurta, süt ve eritilmiş tereyağını başka bir kasede çırpın Un karışımını ekleyip iyice karıştırın Yapışmaz yüzeyli tavayı ısıtın Fırça ile çok hafif ayçiçeği yağı sürün ve hamurdan 2 yemek kaşığı kadar tavaya alıp önlü arkalı hafif kızarıncaya kadar pişirin Hamur bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın Krema, şeker ve vanilyayı katılaşıncaya kadar mikserle çırpın çilekleri yıkayıp ince dilimleyin üç pankekin aralarına krema yayıp çilek dilimleri yerleştirerek üst üste dizin üzerini krema, çilek ve fıstık ile süsleyerek servis yapın
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.