Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Pankek Pasta

Pankek Pasta

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Pankek Pasta Tarifi İçin Malzemeler

*2 yumurta
*2 su bardağı süt
*2 su bardağı un
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*2 paket vanilya
*1 kabartma tozu
*5 yemek kaşığı toz şeker

Arasına;

*1 tane muz
*1 kutu kakaolu krem şanti

Çikolata sos için malzemeler;

*1 çay bardağı süt
*1 tatlı kaşığı nişasta
*2 tatlı kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı margarin
*2 tane küçük çikolata

Pankek Pasta Tarifi Yapılışı Öncelikle krep malzemelerini iyice karıştırıp pürüzsüz bir hamur elde edelim, tavayı ocağa alıp ısıtalım, hamurdan ısınmış tavaya bir kepçe dökelim, üzeri göz göz oldumu diğer tarafına çevirelim 1 dakika kadar bekletip kenara alalım, hamur bitene kadar bu şekilde devam edelim, krem şantiyi sütle iyice katılaşana kadar çırpalım, çikolata sosun malzemelerini küçük bir tencerede kaynamaya başladıktan sonra 12 taşım kaynatalım Soğuması için kenara alalım, geniş bir tabağa bir tane krepi alalım, üzerine 1 yemek kaşığı krem şantiyi sürüp, dilimlenmiş muz dizip, tekrar krem şanti, tekrar muz dizip, ben 5 kattan yaptım siz istediğiniz yükseklikte yapabilirsiniz, aşağıda resimlerde görebilirsiniz Kalan krem şantiyi kreplerin her tarafından sürelim, en son çikolata sosu döküp istediğimiz gibi süsleyip buzdolabında 23 saat dinlendirip servis edelim Deneyeceklere kolay gelsin, afiyet olsun, sevgilerrr
Not: Ben pankeklerin hepsini kulanmadım, sadece küçük olanları kulladım küçük bir pasta yaptım, siz isterseniz pankeklerin tümünü büyük büyük yapıp ,büyük bir pasta yapabilirsiniz
Küçük pankek için; 1 kepçe
Büyük pankek için; 2 kepçe yeterli
*

858,496Konular
981,672Mesajlar
29,758Kullanıcılar
yurhıgvSon üye
Üst Alt