iltasyazilim
FD Üye
Pankek (Tatlı Krizine) Tarifi İçin Malzemeler
*1 yumurta
*Yarım su bardağı süt
*Yarım su bardağından az fazla un
*12 yemek kaşığı şeker
*1 paket vanilya
*Yarım paket kabartma tozu
*Sıvı yağ
Arası ve Üzeri İçin;
*Çikolata sosu veya sürebilir çikolata
*Vişne reçeli
*Pudra şekeri
*Meyveler
Pankek (Tatlı Krizine) Tarifi Yapılışı Herkese merhabalar tatlı krizlerine bol çikolatayla birebir pankek 15 dakikada hazır
Öncelikle yumurta ve şekeri güzelce çırpalım Süt ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edelim Son olarak un ve kabartma tozunu ekleyelim Biraz koyu kıvamlı bir harç oluyor
Sıvı yağ eklediğimiz tavaya harcımızdan 1 dolu yemek kaşığı bırakalım kendi kendine yayılacaktır Yaymanıza gerek yok Altı kızaran pankekleri diğer yüzeyini de kızartalım
Harç bitene kadar bu işleme devam edelim
Pankeklerimizi istediğimiz şekilde süsleyebiliriz Ben aralarına sürülebilir çikolata kullandım Üzerlerine ise pudra şekeri ve vişne reçeli dökmeyi tercih ettim Yanına istediğiniz mevsim meyvesini koyarak servis yapabilirsiniz
Afiyet Olsun
Not: Ben bu harctan 9 10 adet küçük boyda pankek elde ettim
*1 yumurta
*Yarım su bardağı süt
*Yarım su bardağından az fazla un
*12 yemek kaşığı şeker
*1 paket vanilya
*Yarım paket kabartma tozu
*Sıvı yağ
Arası ve Üzeri İçin;
*Çikolata sosu veya sürebilir çikolata
*Vişne reçeli
*Pudra şekeri
*Meyveler
Pankek (Tatlı Krizine) Tarifi Yapılışı Herkese merhabalar tatlı krizlerine bol çikolatayla birebir pankek 15 dakikada hazır
Öncelikle yumurta ve şekeri güzelce çırpalım Süt ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edelim Son olarak un ve kabartma tozunu ekleyelim Biraz koyu kıvamlı bir harç oluyor
Sıvı yağ eklediğimiz tavaya harcımızdan 1 dolu yemek kaşığı bırakalım kendi kendine yayılacaktır Yaymanıza gerek yok Altı kızaran pankekleri diğer yüzeyini de kızartalım
Harç bitene kadar bu işleme devam edelim
Pankeklerimizi istediğimiz şekilde süsleyebiliriz Ben aralarına sürülebilir çikolata kullandım Üzerlerine ise pudra şekeri ve vişne reçeli dökmeyi tercih ettim Yanına istediğiniz mevsim meyvesini koyarak servis yapabilirsiniz
Afiyet Olsun
Not: Ben bu harctan 9 10 adet küçük boyda pankek elde ettim