Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pankek

Pankek
0
120

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
14
Pankek Tarifi İçin Malzemeler

*2 Adet yumurta
*1 yemek kaşığı esmertoz şeker
*1 tutam tuz
*Yarım su bardağı süt
*Yarım*su bardağı su
*1 su bardağı + 2 tepeleme yemek kaşığı un
*Yarım*paket vanilin veya 1 çay kaşığı vanilya özütü
*Yarım*paket kabartma tozu
*1 yemek kaşığı sıvı yağ

Pankek Tarifi Yapılışı Herkese merhaba mutfağıma hoşgeldiniz
Yeni bir pankek tarifi paylaşmak istedim, takip edenleriniz bilir daha önce de farklı ve pratik bir versiyonunu paylaşmıştım
Kahvaltıyı uzun severler için yeni bir pankek tarifine başlayalım
Malzemeleri lütfen oda sıcaklığına getirin
Yumurtaların sarısını bir kaba beyazını diğer kaba ayırın Beyazına bir tutam tuz ekleyip kar kıvamını alıncaya dek çırpın
Sarıların olduğu kaba şekeri ekleyip ( ben esmer şeker kullanıyorum ) kremsi kıvam alıp şeker eriyinceye dek yüksek devirde çırpın
Süt,su karışımını ve sıvı yağı ekleyip kabarcık oluşturana dek çırpın Daha sonra un, kabartma tozu, vanilini harmanlayıp karışıma eleyerek ekleyin ve en düşük devirde 1 dakikadan az olacak şekilde kısaca çırpın
Hamur kek kıvamından daha akışkan krep hamurundan daha yoğun, yumuşak kremsi bir kıvamda olmalı
Yumurta akını diğer hamur karışımına ekleyip sadece bir silikon spatula veya kaşıkla dıştan içe “nazikçe karıştırın Burada amacımız yumurta akının köpüğünü kaybetmemek ve hamura hacim kazandırmak
Homojen bir kıvam elde edince krep teflon yapışmaz bir tavayı yüksek ateşte iyice ısıtın
Yarım kepçe ( ideal ) veya arzu ettiğiniz boyutta olacak şekilde hamur ekleyin
Piştiğini nasıl anlarız ? Ekledikten kısa bir süre sonra hamurun üzeri kabarcıklanacak, o aşamada diğer yüzünü çevirin 2 Yüz için pişirme süresini daha kısa tutun
Böylelikle klasik pankek hamurlarından daha hacimli ve daha pofuduk bir kıvamda pankek elde etmiş olduk
Tatlıtuzlu karışımlarla afiyetle yeyin
Yeni bir tarifte görüşmek üzere
 
858,505Konular
982,828Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt