iltasyazilim
FD Üye
		Pankek Tarifi İçin Malzemeler 
*2 Adet yumurta
*1 yemek kaşığı esmertoz şeker
*1 tutam tuz
*Yarım su bardağı süt
*Yarım*su bardağı su
*1 su bardağı + 2 tepeleme yemek kaşığı un
*Yarım*paket vanilin veya 1 çay kaşığı vanilya özütü
*Yarım*paket kabartma tozu
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
Pankek Tarifi Yapılışı Herkese merhaba mutfağıma hoşgeldiniz
Yeni bir pankek tarifi paylaşmak istedim, takip edenleriniz bilir daha önce de farklı ve pratik bir versiyonunu paylaşmıştım
Kahvaltıyı uzun severler için yeni bir pankek tarifine başlayalım
Malzemeleri lütfen oda sıcaklığına getirin
Yumurtaların sarısını bir kaba beyazını diğer kaba ayırın Beyazına bir tutam tuz ekleyip kar kıvamını alıncaya dek çırpın
Sarıların olduğu kaba şekeri ekleyip ( ben esmer şeker kullanıyorum ) kremsi kıvam alıp şeker eriyinceye dek yüksek devirde çırpın
Süt,su karışımını ve sıvı yağı ekleyip kabarcık oluşturana dek çırpın Daha sonra un, kabartma tozu, vanilini harmanlayıp karışıma eleyerek ekleyin ve en düşük devirde 1 dakikadan az olacak şekilde kısaca çırpın
Hamur kek kıvamından daha akışkan krep hamurundan daha yoğun, yumuşak kremsi bir kıvamda olmalı
Yumurta akını diğer hamur karışımına ekleyip sadece bir silikon spatula veya kaşıkla dıştan içe “nazikçe karıştırın Burada amacımız yumurta akının köpüğünü kaybetmemek ve hamura hacim kazandırmak
Homojen bir kıvam elde edince krep teflon yapışmaz bir tavayı yüksek ateşte iyice ısıtın
Yarım kepçe ( ideal ) veya arzu ettiğiniz boyutta olacak şekilde hamur ekleyin
Piştiğini nasıl anlarız ? Ekledikten kısa bir süre sonra hamurun üzeri kabarcıklanacak, o aşamada diğer yüzünü çevirin 2 Yüz için pişirme süresini daha kısa tutun
Böylelikle klasik pankek hamurlarından daha hacimli ve daha pofuduk bir kıvamda pankek elde etmiş olduk
Tatlıtuzlu karışımlarla afiyetle yeyin
Yeni bir tarifte görüşmek üzere
	
		
			
		
		
	
			
			*2 Adet yumurta
*1 yemek kaşığı esmertoz şeker
*1 tutam tuz
*Yarım su bardağı süt
*Yarım*su bardağı su
*1 su bardağı + 2 tepeleme yemek kaşığı un
*Yarım*paket vanilin veya 1 çay kaşığı vanilya özütü
*Yarım*paket kabartma tozu
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
Pankek Tarifi Yapılışı Herkese merhaba mutfağıma hoşgeldiniz
Yeni bir pankek tarifi paylaşmak istedim, takip edenleriniz bilir daha önce de farklı ve pratik bir versiyonunu paylaşmıştım
Kahvaltıyı uzun severler için yeni bir pankek tarifine başlayalım
Malzemeleri lütfen oda sıcaklığına getirin
Yumurtaların sarısını bir kaba beyazını diğer kaba ayırın Beyazına bir tutam tuz ekleyip kar kıvamını alıncaya dek çırpın
Sarıların olduğu kaba şekeri ekleyip ( ben esmer şeker kullanıyorum ) kremsi kıvam alıp şeker eriyinceye dek yüksek devirde çırpın
Süt,su karışımını ve sıvı yağı ekleyip kabarcık oluşturana dek çırpın Daha sonra un, kabartma tozu, vanilini harmanlayıp karışıma eleyerek ekleyin ve en düşük devirde 1 dakikadan az olacak şekilde kısaca çırpın
Hamur kek kıvamından daha akışkan krep hamurundan daha yoğun, yumuşak kremsi bir kıvamda olmalı
Yumurta akını diğer hamur karışımına ekleyip sadece bir silikon spatula veya kaşıkla dıştan içe “nazikçe karıştırın Burada amacımız yumurta akının köpüğünü kaybetmemek ve hamura hacim kazandırmak
Homojen bir kıvam elde edince krep teflon yapışmaz bir tavayı yüksek ateşte iyice ısıtın
Yarım kepçe ( ideal ) veya arzu ettiğiniz boyutta olacak şekilde hamur ekleyin
Piştiğini nasıl anlarız ? Ekledikten kısa bir süre sonra hamurun üzeri kabarcıklanacak, o aşamada diğer yüzünü çevirin 2 Yüz için pişirme süresini daha kısa tutun
Böylelikle klasik pankek hamurlarından daha hacimli ve daha pofuduk bir kıvamda pankek elde etmiş olduk
Tatlıtuzlu karışımlarla afiyetle yeyin
Yeni bir tarifte görüşmek üzere
 Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır. 
						 
 
		 
 
		 
 
		 
 
		 
     
     
									
								