iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler ;
500 gr Süt
500 gr Krema
210 gr Şeker
5 Yaprak Jelatin
Vanilya çubuğu
Çilek veya Vişne Sosu
Hazırlanışı ;
Süt ve krema tencereye konup üzerine yaklaşık 1 su bardağı şeker ile kısık ateşte sürekli karıştırılırKaynayınca ufak ufak kırılan jelatinler eklenirBu sırada vanilya çubukları tencerenin içine atılır(vanilya çubuğu yoksa toz vanilya da olur)Jelatinler eriyince vanilya çubukları çıkarılıp, silikon kaplara dökülürBiraz soğumaya bırakılır daha sonra buzdolabına alınırJöle kıvamına gelesiye kadar dolapta bekletilirServise hazır olan tatlılar bir tabak yardımıyla silikon kaplardan çıkarılarak üzerine istenilen sos ile servis edilir
500 gr Süt
500 gr Krema
210 gr Şeker
5 Yaprak Jelatin
Vanilya çubuğu
Çilek veya Vişne Sosu
Hazırlanışı ;
Süt ve krema tencereye konup üzerine yaklaşık 1 su bardağı şeker ile kısık ateşte sürekli karıştırılırKaynayınca ufak ufak kırılan jelatinler eklenirBu sırada vanilya çubukları tencerenin içine atılır(vanilya çubuğu yoksa toz vanilya da olur)Jelatinler eriyince vanilya çubukları çıkarılıp, silikon kaplara dökülürBiraz soğumaya bırakılır daha sonra buzdolabına alınırJöle kıvamına gelesiye kadar dolapta bekletilirServise hazır olan tatlılar bir tabak yardımıyla silikon kaplardan çıkarılarak üzerine istenilen sos ile servis edilir