Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Panzehir : yoğurt

Panzehir : yoğurt
0
158

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
Sağlıklı bir yetişkin günlük kalsiyum muhtaçlığını karşılamak için en az 2 porsiyon süt kümesi besinlerden tüketmelidir. 12 yaş altı evlatlar ise büyüme ve gelişmenin devamı için 3 porsiyon süt kümesi besinler, tüketmelidir. Süt kümesi besinlerden en sevilerek tüketileni yoğurt. Az bilinen yararlarını sizin için kaleme aldım.

Yoğurt:

Güçlü bir panzehirdir: Ne hengam antibiyotik kullanmak zorunda kalırsanız, yoğurdun günlük beslenmenizde daha değerli hale geldiğini aklınızdan çıkarmamalısınız.

Antibiyotikler, hastalık etmeni olan zararlı bakterilerin vücutta yok olmasını sağlarken bağırsaklarda yararlı bakterilerin de ölmesine neden olur. Şayet antibiyotik tasarrufuna bağlı yararlı bakterilerin bağırsakta korunmasını istiyorsanız, antibiyotik içtikten sonra yoğurt tüketmeyi ihmal etmemelisiniz.

B Vitaminlerinin Üretimine Yardımcı Olur: Vücudumuz çok az vitamini kendisi üretir. Bağırsaklarda olan bu biyolojik vaka yalnızca B kümesi vitaminlerinden kimileri ve K vitamini için makbuldür. B kümesi vitaminlerinin; vücudun kuvvet istikrarı, hudut sistemi iletimi ve bağışıklık sistemi illetlerinden korunmak için kıymetli yanı olduğundan besinlerle alınması kaidedir. Fakat yoğurdun sihirli bir tesiri bulunur. Nizamlı yoğurt yiyenler, bağırsaklarında B öbeği vitaminlerini üretmeye başlar. Bu tesirin olabilmesi için yoğurdu suyu ile birlikte tüketmelisiniz. Bu nedenle süzme yoğurt değil sıradan yoğurt yemelisiniz.

Kan Şekerini Düzenler: Yapılan araştırmalarda, ekşimemiş ve kaymağı alınmış yoğurt yiyen insanların kan şekerlerinin tertibe girdiği bildirilmiştir. Başkaca yoğurt bağırsaklardan geçişi de yavaş olan bir yiyecek olduğundan yedikten sonra kan şekerine yansıması da çok yavaş olur. Yemeklerinizin yanında bu nedenle muhakkak yoğurdu sade, kaymağı alınmış ve ekşimemiş hali ile yemenizi tavsiye ederim.

Doğal bir esirgeyicidir: Laktik asit içermesi, yoğurdu öbür birçok besinden ayıran en değerli ögedir. Laktik asit bağırsak içi ortamı aside çevirerek, yani ortamın pH'ını düşürerek kanser yapıcı unsurların üremesini önlerken, bağışıklık güçlendirici metabolitlerin de artmasını sağlar.

Temel olarak yoğurt harika bir bağışıklık güçlendiricidir. Yoğurtta bulunan laktik asit bakterilerinin; kanser, enfeksiyonlar, gastrointestinal marazlar ve astımı önleyici önemli tesiri bulunmaktadır. Yoğurdun günlük ve taze olarak yenmesi, bu hastalık önleyici tesirini daha da artırmaktadır.

Mide ve bağırsağı rahatlatır: Yoğurtta bulunan bakteriler, bağırsak hareketini artıran ve hiçbir besinde bulunmayan şahsi bir bakteridir. Yoğurt, laktik asidi sayesinde zararlı bakterileri öldürerek ishal oluşumunu önler ve bağırsağın sağlıklı bir iç ortam olmasını sağlar.

Açıkçası bu kalsiyum deposu fermente süt eseri tam bir bağırsak temizleyicisidir diyebiliriz. Yoğurt; yendikten sonra kalsiyumun emilimini artırır, kaliteli hayvansal protein içermesi sayesinde bağırsaklarda doygunluk hormonunun uyarılmasını da sağlar.

 
858,496Konular
981,720Mesajlar
29,790Kullanıcılar
Yusuf_4512Son üye
Üst Alt