Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Papanası nedir ve Papanası nasıl yapılır? Evde papanası yapımının püf noktaları

Papanası nedir ve Papanası nasıl yapılır? Evde papanası yapımının püf noktaları
0
34

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
papanasi_nedir_papanasi_nasil_yapilir_1587460590_7129.jpg

Hem kolay hem de sıra dışı bir tatlı yaparak sevdiklerinizi şaşırtmak ister misiniz? İsmi kadar tadı da çok farklı olan papanası tatlısını adeta çay saatlerinde kesinlikle yapmalısınız. Pekala Papanası nedir? Papanası nasıl yapılır? tanımı yazımızda.

İçi irmikli hamur dışı meyvelerle süslenmiş kremayla kaplı unutulmaz bir lezzetin tanımını sizlerle buluşturuyoruz. Papanası tanımını merak edenler ve denemek isteyenler için tanımını araştırdık. Romen ve Moldova ismiyle bilinen papanası tatlısı, kızarmış yahut haşlanmış hamur işi olup, üstte küçük bir küreyle şekillendirilmiştir. Çoklukla urda üzere yumuşak bir peynirle doldurulur. Papanași ekşi krema ve ekşi reçel doruğu ile servis edilir. Üzerine lezzetli mi lezzetli böğürtlen sosu ile ağızda dağılıyor. Konuklarınıza tek kişilik sunumlu bir formda servis edebileceğiniz papanası tatlısını 7'den 70' e herkes çok sevecek. 



PAPANASI TANIMI:

MATERYALLER

500 gram taze lor peyniri ya da Ricotto peyniri
2 adet yumurta
100 gram irmik
150 gram un
2 yemek kaşığı şeker
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya özü
Ekşi krema
Pudra şekeri



YAPILIŞI

Bir kasenin içinde peynir, şeker ve kabartma tozunu karıştırın. 

Daha sonra bu karışımın içine yumurta, vanilya, un, irmik ekleyin ve mikserle karıştırın. 

Oluşan hamuru buzdolabında 20 dakika bekletin. 

Buzdolabından çıkardığınız hamurdan kesimler alarak büyük yuvarlaklar yapın. 

Tıpkı halde daha sonradan tatlıyı süslemek için kullanacağınız formda küçük yuvarlaklarda yapın. 

Tavaya yağ koyun ve yağı kızdırın. Hazırladığınız topları yapın içine atın ve her tarafları kızarana kadar pişirin. 

Kızaran hamurları bir müddet soğuttuktan sonra üzerine kremayı dökün. 

İsteğe bağlı olarak tatlının üzerine vişne sosu ya da farklı meyvelerin soslarını koyabilirsiniz. 

Afiyet olsun...
 
858,496Konular
982,408Mesajlar
30,226Kullanıcılar
Paradise5959Son üye
Üst Alt