Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Papanası nedir ve Papanası nasıl yapılır? Evde papanası yapımının püf noktaları

Papanası nedir ve Papanası nasıl yapılır? Evde papanası yapımının püf noktaları
0
48

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
papanasi_nedir_papanasi_nasil_yapilir_1587460590_7129.jpg

Hem kolay hem de sıra dışı bir tatlı yaparak sevdiklerinizi şaşırtmak ister misiniz? Adı kadar tadı da çok farklı olan papanası tatlısını adeta çay saatlerinde mutlaka yapmalısınız. Peki Papanası nedir? Papanası nasıl yapılır? tarifi yazımızda.

İçi irmikli hamur dışı meyvelerle süslenmiş kremayla kaplı unutulmaz bir lezzetin tarifini sizlerle buluşturuyoruz. Papanası tarifini merak edenler ve denemek isteyenler için tarifini araştırdık. Romen ve Moldova ismiyle bilinen papanası tatlısı, kızarmış veya haşlanmış hamur işi olup, üstte küçük bir küreyle şekillendirilmiştir. Genellikle urda gibi yumuşak bir peynirle doldurulur. Papanași ekşi krema ve ekşi reçel tepesi ile servis edilir. Üzerine lezzetli mi lezzetli böğürtlen sosu ile ağızda dağılıyor. Misafirlerinize tek kişilik sunumlu bir şekilde servis edebileceğiniz papanası tatlısını 7'den 70' e herkes çok sevecek. 

FcqsP_1616580776_1047.jpg

PAPANASI TARİFİ:

MALZEMELER

500 gram taze lor peyniri ya da Ricotto peyniri
2 adet yumurta
100 gram irmik
150 gram un
2 yemek kaşığı şeker
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya özü
Ekşi krema
Pudra şekeri

Xyg01_1587460669_7807.jpg

YAPILIŞI

Bir kasenin içinde peynir, şeker ve kabartma tozunu karıştırın. 

Daha sonra bu karışımın içine yumurta, vanilya, un, irmik ekleyin ve mikserle karıştırın. 

Oluşan hamuru buzdolabında 20 dakika bekletin. 

Buzdolabından çıkardığınız hamurdan parçalar alarak büyük yuvarlaklar yapın. 

Aynı şekilde daha sonradan tatlıyı süslemek için kullanacağınız şekilde küçük yuvarlaklarda yapın. 

Tavaya yağ koyun ve yağı kızdırın. Hazırladığınız topları yapın içine atın ve her tarafları kızarana kadar pişirin. 

Kızaran hamurları bir süre soğuttuktan sonra üzerine kremayı dökün. 

İsteğe bağlı olarak tatlının üzerine vişne sosu ya da farklı meyvelerin soslarını koyabilirsiniz. 

Afiyet olsun...
 
858,505Konular
982,786Mesajlar
33,073Kullanıcılar
Vedat77Son üye
Üst Alt