iltasyazilim
FD Üye
Papatya Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler
*200 gr çiğ kadayıf
*2 yemek kaşığı tereyağ
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*67 tane ceviz
Şerbeti için;
*1 su bardağı şeker
*15 su bardağı su
*Bir kaç damla limon suyu
Papatya Kadayıf Tarifi Yapılışı Görüntü gibi tadı da muhteşem tatlımız için öncelikle şerbet malzemelerini tencereye koyalım 15 20 dk kaynasın koyu kıvamda olsun kapatırken limon sıkalım kenarda soğusun
1
*Tereyağını eritelim, kadayıfları biraz elimizle tel tel açalım
*Üzerine erittiğimiz tereyağını ve sıvı yağı ekleyip karıştıralım
*Tereyağ bütün kadayıfa bulansın
*Sonra elimize ceviz kadar kadayıf alıp, yuvarlayıp, içine bir tane ceviz katalım
*Bu şekilde yuvarlayıp, kadayıf topu oluşturalım
*Sonra sırayla tepsiye papatya şeklinde dizelim bunu siz kisi sayısına göre istediğiniz kadar yapabilirsiniz
*Ben üst ortasına da bir ceviz koydum
*180 derece fırında iyice kızarana kadar pişiriyoruz
*Fırından çıkan kadayıf 1 dk sonra soğuk şerbeti dökelim
*Ben şerbeti çektikçe kaşıkla ilave ettim harika oldu
*Daha sonra dinlendirdiğiniz tatlıyı dilediğiniz gibi süsleyin Afiyet olsun sevgiyle kalın
*200 gr çiğ kadayıf
*2 yemek kaşığı tereyağ
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*67 tane ceviz
Şerbeti için;
*1 su bardağı şeker
*15 su bardağı su
*Bir kaç damla limon suyu
Papatya Kadayıf Tarifi Yapılışı Görüntü gibi tadı da muhteşem tatlımız için öncelikle şerbet malzemelerini tencereye koyalım 15 20 dk kaynasın koyu kıvamda olsun kapatırken limon sıkalım kenarda soğusun
1
*Tereyağını eritelim, kadayıfları biraz elimizle tel tel açalım
*Üzerine erittiğimiz tereyağını ve sıvı yağı ekleyip karıştıralım
*Tereyağ bütün kadayıfa bulansın
*Sonra elimize ceviz kadar kadayıf alıp, yuvarlayıp, içine bir tane ceviz katalım
*Bu şekilde yuvarlayıp, kadayıf topu oluşturalım
*Sonra sırayla tepsiye papatya şeklinde dizelim bunu siz kisi sayısına göre istediğiniz kadar yapabilirsiniz
*Ben üst ortasına da bir ceviz koydum
*180 derece fırında iyice kızarana kadar pişiriyoruz
*Fırından çıkan kadayıf 1 dk sonra soğuk şerbeti dökelim
*Ben şerbeti çektikçe kaşıkla ilave ettim harika oldu
*Daha sonra dinlendirdiğiniz tatlıyı dilediğiniz gibi süsleyin Afiyet olsun sevgiyle kalın