iltasyazilim
FD Üye
* Papatya Pogaça *
Malzemeler
125 g margarin
12 su bardağı ılık süt
1 tane yumurta
Yarım paket yaş maya
12 tatlı kaşığı şeker
12 tatlı kaşığı tuz
Un (yaklaşık 22,5 bardak kadar)
İçi için;
beyaz peynir
Yapılışı
Yaş maya ılık süt ile eritilir Yoğurma kabına malzemeler alınarak ele yapışmayacak bir kıvam alana kadar yoğurulur 20dk kadar mayalanması için bekletilirDaha sonra hamurdan bir parça alınarak içine iç harcından koyarak yuvarlak şekil verin Üzerine elinizle bastırarak hafif inceltin ve bıçak ile yaprakları kesin Orta kısmı tamamen kesmemeye dikkat edin Tüm hamuru şekillendirip tepsiye dizdikten sonra 10 dk kadar tepside mayalandırın Üzerine yumurta sarısı sürerek 190C derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirin
Malzemeler
125 g margarin
12 su bardağı ılık süt
1 tane yumurta
Yarım paket yaş maya
12 tatlı kaşığı şeker
12 tatlı kaşığı tuz
Un (yaklaşık 22,5 bardak kadar)
İçi için;
beyaz peynir
Yapılışı
Yaş maya ılık süt ile eritilir Yoğurma kabına malzemeler alınarak ele yapışmayacak bir kıvam alana kadar yoğurulur 20dk kadar mayalanması için bekletilirDaha sonra hamurdan bir parça alınarak içine iç harcından koyarak yuvarlak şekil verin Üzerine elinizle bastırarak hafif inceltin ve bıçak ile yaprakları kesin Orta kısmı tamamen kesmemeye dikkat edin Tüm hamuru şekillendirip tepsiye dizdikten sonra 10 dk kadar tepside mayalandırın Üzerine yumurta sarısı sürerek 190C derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirin