Papaya ve Faydaları papaya faydaları papayanin faydalari papaya çekirdeğinin faydaları çekirdeği nerede satılır 1548771896 1548771896 papayavefaydalari5c50623ccaf07papayavefaydalari5c50623ccaf07 http:wwwtropicalfruitnurserycomimagespapayalg KAVUN AĞACI olarak ta adlandırılır Özellikleri ve Tarihçesi Papaya egzotik meyveler aralarında paha biçilmez bir yere sahiptir Protein, mineral ve vitaminler gibi günlük alınması gereken besinlerin önemli bir kısmı bu besinlerden sağlanabilir Papayalar olgunlaştıkça içerdikleri C vitamini miktarı da artar İçerdiği karbonhidrat da yan şekerlerden gelmektedir Yetiştirildiği Yerler Güney Afrika, Latin Amerika, Avustralya ve Hawaii de üretilmektedir Faydaları Papaya enerji veren bir besin olması nedeniyle gelişmekte olan çocuklar, hamile ve emziren bayanlar için çok iyi bir zor deposudur Papaya' nın eski zamanlardan beri aşina harika bir özelliği vardır Sindirimi en kolay meyvelerden biri olmasının yanı sıra öteki besinlerin kolayca sindirilmesine de katkıda bulunur Papaya da bulunan papain adlı enzim yiyeceklerdeki proteinin sindirilmesine tezgâhtar olur ve özellikle mide suyu eksikliği olması ya da midede fazla pozitif oranda sağlığa zararlı istikrarsız bulunması durumunda hayli etkili bir maddedir Düzenli yendiği takdirde kabızlığa, kanayan basur ve kronik ishale iyi kazanç Papayanın eti yumuşatıcı özelliği de keşfedilmiştir Bu bilgilerden yararlanarak bilhassa Hindistan' da et yemeklerine papaya ilave edilerek etin daha yumuşak ve daha kolay sindirilebilir ışık halkası gelmesine katkıda bulunur Keza papaya' nın suyu bir takım cilt bozukluklarına da iyi gelmektedir İçinde cerahat oluşumu olabilecek şişkinliklere ya da aracısız olarak irinlere, siğillere, sivilcelere, nasırlara, sıradan olmayan dışarı uzanan cilt çıkıntılarına iyi geldiği görülmüştür Papayanın sıvısı kozmetik olarak çillere ve güneşe maruz kalma sonucu oluşan kahverengi lekelere iyi gelip derinin pürüzsüz bir dış görünüş almasını sağlamaktadır Papaya çekirdeğinden yapılan macunlar, mantar gibi öbür deri hastalıklarına sürüldüğünde id de olumlu sonuçlar verdiği görülmüştür Nasıl ve Nerede Kullanacağız? Olgunlaşmamış papayalar çoğunlukla sarıyla karmakarışık yeşildir ve zorlama uygulandığında serttirler, olgunlaştıklarında renkleri sözde sarı güya yeşil koşul alır ve basıldığında azıcık daha yumuşak bir his verirler, derileri pürüzsüzdür yaralanma izleri veya aşırı yumuşak bölgeleri yoktur Papayaları kesmeden yada doğramadan önce yıkayınız Kabuklarını bıçakla soyun ve ortadan boylamasına ikiye muhakkak ve çekirdeklerini çıkartın İstediğiniz gibi dilimleyin Papaya, taze olarak tüketilmesinin yanı sıra, meyve salatalarında, meyve suyu olarak, kokteyllerinizde, pasta yapımında kullanabilirsiniz Hem, yemeklerinize aroma ve tat katmasının yanı sıra dondurma yapımında da kullanabilirsiniz Muhafaza Koşulları Eğer olgunlaşmamış papaya alınmışsa mutfakta güneş ışığından uzak bir yerde 23 gün saklanabilir Olgunlaşma projesini hız yapmak için genişçe ağzı kapalı kağıt bir torbada elma, muz, armut gibi etilen gazı üreten bir meyveyle beraber 12 gün bekletebilirsiniz Eğer papayayı uzun süreli bekletmek istiyorsanız plastik bir çantada sebzelikten uzakta bir yerde buzdolabında saklayabilirsiniz