Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

paraşut nasıl yapılır videolu anlatım

0
77

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0

Paraşut nasıl yapılır?

Gercek bir atlayış icin guvenli olmayacağından evde paraşut yapamayız ama bir paraşutun nasıl calıştığını ve aerodinamik yapısını kavrayabilmek icin minyatur bir paraşut yapabiliriz

Kırtasiyeden elde edebilceğiniz 50×50 cm boyutlarında kare şeklinde bir naylonu koşelerinden duz bir cetvel ile birleştirerek orta noktasını bulun Tum koşelerinden eşit uzunlukta parcalar keserek sekizgen bir naylon haline getirin Tum kenarlarının aynı uzunlukta olmasına ve orta noktasının kaymamasına ozen gosterin
Sekizgen naylonun tum kenarlarını bant ile donerek sağlamlaştırın
50 cm uzunluğunda 8 adet ip keserek hazırlayın
Tum ipleri naylonun 8 koşesine bağlayın
Naylonu, daha once işaretlemiş olduğunuz orta noktasından tutarak cekin, diğer elinizle de koşelere bağlamış olduğunuz 8 adet ipi duzelterek cekin İplerin ucunu birleştirin Bunun icin iplerin birleştiği noktaya bir civata somunu koyabilirsiniz Bu işlemi tum ipler ağırlık noktasına gore aynı boyda olması icin yapıyoruz
Paraşutu ceşitli ağırlıklar bağlayarak ve yuksekten aşağı bırakarak deneyin

Paraşut Nasıl Yapılır Vidolu Anlatım

Similar threads

El Yapımı Paraşut Yapılışı Ev yapımı paraşut yapabilmeniz icin oncelikle 50 x 50 cm buyukluuğunde olculerinde bir kare naylon hazırlamanız gerekiyorYukarıda belitilen olculerdeki naylonu koşelerinden cetvel yarımı ile birlşetirin ve en orta noktasını bulun Koşelerden eşit uzunlukta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
127
paraşüt nasıl yapılır videolu anlatım Paraşüt nasıl yapılır? Gerçek bir atlayış için güvenli olmayacağından evde paraşüt yapamayız fakat bir paraşütün nasıl çalıştığını ve aerodinamik yapısını kavrayabilmek için minyatür bir paraşüt yapabiliriz Kırtasiyeden elde edebilceğiniz 50×50 cm...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
paraşut yapımının tarifi Bandananın her koşesine duğum atın Duğumleri mumkun olduğunca kucuk ve olabildiğince koşelere atmalısınız Bir ipi her biri 40 cm uzunluğunda olacak şekilde 4 ’e bolun Her bir ipi bandananın koşelerine bağlayın Tum duğumleri sıkıca bağladığınızı test edin Paraşut...
Cevaplar
0
Görüntüleme
112
Maket Paraşut Yapımı Resimli Paraşut nasıl yapılır hemen kısaca sizlere anlatmaya calışacağım arkadaşlarİlk yapmanız gereken şey bandananın her koşesine duğum atmalısınız duğumler oldukca kucuk ve koşelerde olmalıdır40 cm uzunluğundaki bir ipi 4 eşit parcaya bolun diğer duğumleri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
134
Balıksırtı örgü nasıl yapılır? (Videolu Anlatım) balık sırtı nasıl örülür balıksırtı nasıl örülür balık sırtı yapılır videolu anlatım ters balıksırtı saç örgüsü, nasıl örülür, nasıl yapılır, şekilleri, videolu anlatım, ile ilgili bilgileri burada bulabilirsiniz Sevgili , En fazla ta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
53
858,496Konular
981,700Mesajlar
29,774Kullanıcılar
RAGNAR0202Son üye
Üst Alt