Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

paraşüt nasıl yapılır videolu anlatım

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58

Paraşüt nasıl yapılır?

Gerçek bir atlayış için güvenli olmayacağından evde paraşüt yapamayız fakat bir paraşütün nasıl çalıştığını ve aerodinamik yapısını kavrayabilmek için minyatür bir paraşüt yapabiliriz

Kırtasiyeden elde edebilceğiniz 50×50 cm boyutlarında kare şeklinde bir naylonu köşelerinden düz bir cetvel ile birleştirerek orta noktasını bulun Tüm köşelerinden eşdeğer uzunlukta parçalar keserek sekizgen bir naylon haline getirin Bütün kenarlarının benzer uzunlukta olmasına ve orta noktasının kaymamasına itina gösterin
Sekizgen naylonun tüm kenarlarını bant ile dönerek sağlamlaştırın
50 cm uzunluğunda 8 adet ip keserek hazırlayın
Bütün ipleri naylonun 8 köşesine bağlayın
Naylonu, daha önce işaretlemiş olduğunuz orta noktasından tutarak çekin, diğer elinizle de köşelere bağlamış olduğunuz 8 adet ipi düzelterek çekin İplerin ucunu birleştirin Bunun için iplerin birleştiği noktaya bir civata somunu koyabilirsiniz Bu işlemi tüm ipler ağırlık noktasına kadar aynı boyda olması için yapıyoruz
Paraşütü çeşitli ağırlıklar bağlayarak ve yüksekten altında bırakarak deneyin

Paraşüt Nasıl Yapılır Vidolu Anlatım

*

858,468Konular
981,186Mesajlar
29,539Kullanıcılar
le0n222Son üye
Üst Alt