Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pardus'un Kitabını Yazdı

Pardus'un Kitabını Yazdı
0
92

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Pardus'un Kitabını Yazdılar
imagespardusunkitabiniyazdi5ad343e267eb4
TUBİTAK tarafından geliştirilen Linux tabanlı işletim sistemi Pardus'la ilgili calışmalar devam ediyor Bir Pardus sever bu konuda ilginc bir kitap hazırladı İşte o kitap

Acık kaynak kodlu işletim sistemi Linux bu ozelliği sayesinde programcıların beğenisini kazanıyor TUBİTAK muhendisleri de Linux'un bu acık kaynak kodu avantajını kullanıp Pardus adlı Turk işletim sistemini tasarladılar

Her surumunde nesli tukenmek uzere olan Anadolu hayvanlarını kod adı olarak secen geliştiriciler bu sayede bu turlerinde dunya capında tanınmasını hedefliyor

Sistemin yaygınlaşması icin uğraşıyorlar

Turkce olan bu işletim sistemiyle ilgili en buyuk sıkıntı ise tuketicilerin bu konudaki alışkanlıkları Farklı işletim sistemlerine alışan kullanıcılar Pardus'u kullanmaktan cekiniyorlar Bu durumun farkında olan bir Turk yazılımcı ise Pardus 'un kullanımını adım adım anlatan yeni bir kitap hazırladı

Omer Akyuz adlı yazarın kaleminden cıkma bu kitapta Pardus'un nasıl kullanılacağı detaylı bir şekilde anlatılıyor Akyuz işletim sistemini yaygınlaştırmak icin kitabını, kutuphanelere ve okullara hediye etmeye de başladı

858,496Konular
982,159Mesajlar
30,100Kullanıcılar
serkanyircinSon üye
Üst Alt