iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
3 adet yumurta sarısı 34 su bardağı toz şeker 3 adet yumurta beyazı 12 çay bardağı taze sıkılmış limon suyu 2 adet orta boy rendelenmiş limon kabuğu 1 paket toz krem şanti 1 su bardağı soğuk süt Servisi için:
2 yemek kaşığı toz şeker 3 yemek kaşığı toz antep fıstığı Üzeri için:
12 su bardağı ince çekilmiş fındık içi 1 su bardağı ahududu
NASIL YAPILIR?
Yumurta sarısı ve beyazlarını dikkatli bir şekilde ayırın Yumurta sarılarını toz şeker ilavesiyle beyaza çalan açık sarı bir renk alana kadar mikser yardımıyla karıştırın Ayrı bir kaba ayırdığınız yumurta beyazlarını mikser yardımıyla, yüksek devirde katı bir köpük halini alana kadar karıştırın Yine ayrı bir kaseye aldığınız toz krem şanti karışımını, soğuk süt ilavesiyle katı bir hal alana kadar karıştırın Taze sıkılmış limon suyu ve rendelenmiş limon kabuklarını krem şanti karışımına ekleyip hafifçe karıştırın Elde var üç ayrı karışım Toz şekerle birlikte çırptığınız yumurta sarılarına katı bir kıvam alan krem şantiyi ekleyin Çırpılmış yumurta beyazlarını azar azar katıp sönmemeleri için bir spatula yardımıyla alttan üste doğru yavaş hareketlerle karıştırın Bu aşamada mikser kullanmayın Hazırladığınız parfe karışımını arzuya göre büyük ya da küçük silikon kek kalıplarına paylaştırın Üzerlerini streç filmle kapladığınız tatlıları, derin dondurucuda iki saat kadar dondurun Servisinde kullanmak üzere; toz şekeri, toz Antep fıstığıyla birlikte kavurarak şekerin erimesini ve Antep fıstıklarıyla karışmasını sağlayın Uzun bir süre derin dondurucuda bekleyen parfeleri, dolaptan alıp kısa bir süre oda ısısında bekletin Hazırladığınız Antep fıstıklı karışımı servis tabaklarına paylaştırın Kısa bir süre oda ısısında beklettiğiniz parfeleri ters çevirerek kalıplarından çıkartın Arzuya göre ince çekilmiş fındık içi ve ahududu taneleri eşliğinde bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın
3 adet yumurta sarısı 34 su bardağı toz şeker 3 adet yumurta beyazı 12 çay bardağı taze sıkılmış limon suyu 2 adet orta boy rendelenmiş limon kabuğu 1 paket toz krem şanti 1 su bardağı soğuk süt Servisi için:
2 yemek kaşığı toz şeker 3 yemek kaşığı toz antep fıstığı Üzeri için:
12 su bardağı ince çekilmiş fındık içi 1 su bardağı ahududu
NASIL YAPILIR?
Yumurta sarısı ve beyazlarını dikkatli bir şekilde ayırın Yumurta sarılarını toz şeker ilavesiyle beyaza çalan açık sarı bir renk alana kadar mikser yardımıyla karıştırın Ayrı bir kaba ayırdığınız yumurta beyazlarını mikser yardımıyla, yüksek devirde katı bir köpük halini alana kadar karıştırın Yine ayrı bir kaseye aldığınız toz krem şanti karışımını, soğuk süt ilavesiyle katı bir hal alana kadar karıştırın Taze sıkılmış limon suyu ve rendelenmiş limon kabuklarını krem şanti karışımına ekleyip hafifçe karıştırın Elde var üç ayrı karışım Toz şekerle birlikte çırptığınız yumurta sarılarına katı bir kıvam alan krem şantiyi ekleyin Çırpılmış yumurta beyazlarını azar azar katıp sönmemeleri için bir spatula yardımıyla alttan üste doğru yavaş hareketlerle karıştırın Bu aşamada mikser kullanmayın Hazırladığınız parfe karışımını arzuya göre büyük ya da küçük silikon kek kalıplarına paylaştırın Üzerlerini streç filmle kapladığınız tatlıları, derin dondurucuda iki saat kadar dondurun Servisinde kullanmak üzere; toz şekeri, toz Antep fıstığıyla birlikte kavurarak şekerin erimesini ve Antep fıstıklarıyla karışmasını sağlayın Uzun bir süre derin dondurucuda bekleyen parfeleri, dolaptan alıp kısa bir süre oda ısısında bekletin Hazırladığınız Antep fıstıklı karışımı servis tabaklarına paylaştırın Kısa bir süre oda ısısında beklettiğiniz parfeleri ters çevirerek kalıplarından çıkartın Arzuya göre ince çekilmiş fındık içi ve ahududu taneleri eşliğinde bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın