Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pargalı İbrahim Paşa Neden İdam Edilmiştir

Pargalı İbrahim Paşa Neden İdam Edilmiştir

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Kanuni Pargalıyı Niçin Öldürttü,
pargalı ibrahim paşayı kanuni neden öldürttü
kanuni Pargalı İbrahimi hürrem yüzündenmi öldürttü

Pargalı İbrahim Paşa Niçin İdam Edilmiştir

İbrahim Paşa'nın idamında birkaç etmen etkili oldu En önemlisi İbrahim Paşa'nın iktidarda ulaştığı baskı ve bu gücün yarattığı bireysel açgözlülük ve iktidar sarhoşluğudur İbrahim Paşa'nın Kral Ferdinant'ın elçilerine söylediği aktarılan şu sözler onun bu hırsını ortaya koyar: Bu büyük devleti idare eden benim; her ne yaparsam üretilmiş olarak kalır; zira tüm kudret benim elimdedir Memuriyetleri ben veririm, eyaletleri ben tevzi ederim, verdiğim verilmiş ve reddettiğim reddedilmiştir Büyük padişah bir şey ihsan etmek istediği ya da ettiği vakit bile eğer ben onun kararını onay etmeyecek olursam gayrı vaki gibi kılınır Çünkü her şey; harb, sulh, mal varlığı ve kuvvet benim elimdedirVe İbrahim Paşa'nın Serasker Sultan ünvanını kullanmakta ısrar edişi de bir cins meydan okuma olarak küskün olabilirPargalı İbrahim Paşa Niçin İdam Edilmiştir

Pargalı İbrahim İdamında Hürrem Sultanın Etkisi

Bir diğer etken Kanuni'nin eşi Hürrem Sultan ile aralarındaki çekişmedir Bilhassa İbrahim Paşa'nın taht için Kanuni'nin birincil eşinden olan en büyük oğlu Mustafa'yı (Kanuni tarafından 1553'te boğdurularak idam ettirilmiştir) açıkça destekliyor oluşu ve Kanuni üzerindeki Hürrem Sultan ile yarışan etkisi bu çekişmeyi yaratmıştır İbrahim Paşa'nın Bağdat'ın Fethinin ardındaki Defterdar İbrahim Paşa'yı idam ettirmesi ve buna onaylama veren Kanuni'nin daha sonra duyduğu pişmanlık da İbrahim Paşa'nın gözden düşmesinde etkendir

Pargalı İbrahim Paşa Niçin İdam Edilmiştir *

858,496Konular
981,834Mesajlar
29,880Kullanıcılar
kanturnana21Son üye
Üst Alt