Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Pargalı İbrahim Paşa Şiirleri

Pargalı İbrahim Paşa Şiirleri
0
403

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Pargalı Damat ibrahim Paşa Şiirleri
Pargalı İbrahim Paşa'nın Hatice Sultana Yazdığı Şiir

Karanlık gecelerime yıldızlar yağar sultanım
Işığınız guneşle aşık atar,
ay mahcup olur kacar
İbrahim kulunuz bu ışıkla kor olmuş
Gayri iflah olmaz sultanım

Cennetle cehennem arasında bir yerdeyim ; Araftayım
Benim omrum boyle mi nihayet bulacak
Sizin yuzunuzu gorduğumde cennetinizin bahceleri acılıyor
Saadete doğru yuruyorum
Sizden uzakta, cehennem ateşleri sarıyor ruhumu
Yanıyorum
Kadere isyan ediyorum

Similar threads

pargalı ibrahim paşanın hatice sultana soylediği sozler Pargalı İbrahim Paşanın soylediği sozler İbrahim Paşa ’nın Ferdinand ’ın elcilerine soyledikleri ''Bu buyuk devleti idare eden benim; her ne yaparsam yapılmış olarak kalır; zira butun kudret benim elimdedir: Memuriyetleri ben...
Cevaplar
0
Görüntüleme
144
Pargalı Damat ibrahim Paşa Şiirleri Pargalı İbrahim Paşa'nın Hatice Sultana Yazdığı Şiir Karanlık gecelerime yıldızlar yağar sultanım Işığınız güneşle aşık atar, ay mahcup olur kaçar İbrahim kulunuz bu ışıkla âmâ olmuş Gayri iflah olmaz sultanım ***** Cennetle cehennem aralarında bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
Pargalı Ibrahim Paşa Ve Ailesi Pargalı Ibrahim Paşanın Ailesi Pargalı İbrahim Paşa, ya da olduruldukten sonraki unvanıyla Maktul İbrahim Paşa 1493, Parga doğumludur I Suleyman saltanatı doneminde 27 Haziran 1523 15 Mart 1536 arasında sadrazamlık yapmış, onemli siyasal ve askeri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
121
Pargalı İbrahim Paşanın Oğlu Pargalı İbrahim Paşa Oğlu Pargalı İbrahim Paşanın Oğlu hakkında Pargalı İbrahim Paşa ’nın krallara yaraşır buyuklukteki serveti Hatice Sultan ’dan olan oğlu Mehmet Bey (15251528) cok genc yaşta olduğu icin hazineye kaldı İbrahim Paşa ’nın oldurulmesinin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
130
Pargalı İbrahim Paşayı Kim Oldurdu Pargalı İbrahim Kim Oldurdu Pargalı İbrahim Paşa olumu Pargalı İbrahim Paşa Kim Oldurdu Pargalı İbrahim İdamında Hurrem Sultanın Etkisi Bir başka faktor Kanuni'nin eşi Hurrem Sultan ile aralarındaki cekişmedir Ozellikle İbrahim Paşa'nın taht icin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
140
858,475Konular
981,251Mesajlar
29,550Kullanıcılar
rastgeleSon üye
Üst Alt