Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Paris Mash nedir ne Paris Mash nasıl yapılır? Paris püresi yapmanın püf noktaları

Paris Mash nedir ne Paris Mash nasıl yapılır? Paris püresi yapmanın püf noktaları
0
32

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
paris_mash_nedir_ne_paris_mash_nasil_yapilir_paris_puresi_yapmanin_puf_noktalari_1597397577_7764.jpg

Çoğunlukla Fransız Bistro'larının klasiği haline gelen Paris Mash (Paris Püresi) TV8'deki Masterchef yarışması nedeniyle en çok arananlar arasında yer alıyor. Yarışmacılardan istenen Paris Mash'in evde nasıl yapıldığını ve hangi teknik kullanıldığını merak ediyorsanız yazımızın detaylarını inceleyebilirsiniz.

Tarifi Fransa'nın başkenti Paris'ten tüm dünyaya yayılan Paris mash aslında bir patates püresidir. Diğerlerinden ayıran özelliği sadece içinde bol miktarda tereyağı bulunması ve pürüzsüz dokusudur. Özellikle steak tariflerin yanına eklenen bu lezzet, ipeksi dokusu ile adeta iştah kabartıyor. Etin yanında en uyumlu yiyeceklerden olan patates püresi, Paris Mash ismiyle Masterchef yarışmasından sonra meşhur oldu. Et ve patates püresi anlamına gelen Steak ve Paris Mash yemeğinde asıl detay pürede yatıyor. Püre yaparken blender kullanmamaya dikkat edin. Aksi takdirde patatesin içindeki nişasta açığa çıkar ve pürenizin kıvamı yapış yapış olur. Peki Paris Mash nasıl yapılır? Gelin birlikte öğrenelim:

PARİS MASH TARİFİ:

MALZEMELER

1 kilogram patates
200 gram tereyağı

SM5jt_1597397887_6597.jpg

YAPILIŞI

Patatesleri kabuklu halde soyup haşlayın.

Bir püre presi ya da patates ezeceği yardımıyla haşladığınız patatesleri püre haline getirin. (Püre yaparken blender kullanmamaya dikkat edin. Aksi takdirde patatesin içindeki nişasta açığa çıkar ve pürenizin kıvamı yapış yapış olur.)

Hazırladığınız püreyi iki kez tel bir süzgeçten geçirerek pürüzlerini iyice ortadan kaldırın.

Ezdiğiniz patatesleri ocağa alıp düşük sıcaklıkta karıştırarak kalan suyunu buharlaştırın.

Küp küp doğradığınız soğuk tereyağını ocaktan aldığınız patateslere ilave edin ve karıştırın.

Dilerseniz içine biraz krema ya da süt de ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Afiyet olsun...
 
858,499Konular
982,589Mesajlar
30,354Kullanıcılar
bwidowwSon üye
Üst Alt