iltasyazilim
FD Üye
Parmak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*3 su bardağı un
*1 su bardağı irmik
*3 yumurta
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı yoğurt
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
Şerbeti için:
*5 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
*( Şerbet kaynatılmıyor Şeker soğuk suda eritilir )
Parmak Tatlısı Tarifi Yapılışı Tüm malzemeler büyük bir kabın içinde harmanlanır Yumurta büyüklüğünde parçalar koparılır Her bir beze uzunlamasına açılır, irmiğin üzerinde yuvarlayıp ufak ufak dilimler kesilir ve yağlanmış fırın tepsisine dizilir
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişirilir
Bu arada bir tencerede su ile şeker eriyinceye kadar karıştırılır
Pişen tatlı fırından çıkınca hemen üzerine soğuk şerbet dökülür Servis etmeden önce 2 saat bekletilir
Afiyet olsun
*3 su bardağı un
*1 su bardağı irmik
*3 yumurta
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı yoğurt
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
Şerbeti için:
*5 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
*( Şerbet kaynatılmıyor Şeker soğuk suda eritilir )
Parmak Tatlısı Tarifi Yapılışı Tüm malzemeler büyük bir kabın içinde harmanlanır Yumurta büyüklüğünde parçalar koparılır Her bir beze uzunlamasına açılır, irmiğin üzerinde yuvarlayıp ufak ufak dilimler kesilir ve yağlanmış fırın tepsisine dizilir
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişirilir
Bu arada bir tencerede su ile şeker eriyinceye kadar karıştırılır
Pişen tatlı fırından çıkınca hemen üzerine soğuk şerbet dökülür Servis etmeden önce 2 saat bekletilir
Afiyet olsun