iltasyazilim
FD Üye
Parmak Yediren Gerçek Kaymaklı Şöbiyet (Çok Pratik Çok Nefis) Tarifi İçin Malzemeler
*10 adet baklavalık yufka
*100 gram tereyağı
İç harcı için;
*1 kutu kaymak
*Antep fıstığı tozu (İsteyen fıstık fındık ceviz vb kullanabilir)
Şerbeti için :
*2 su bardağı toz şeker
*2 su bardağı su
*12 damla limon suyu
Parmak Yediren Gerçek Kaymaklı Şöbiyet (Çok Pratik Çok Nefis) Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle şerbeti hazırlayalım ki şerbetimizin soğuk olması gerekiyor
*Küçük bir tencerede 2 bardak su, 2 bardak şeker kaynatmadan karıştırılır ki şerbet bidahaki güne kaldığında şekerlenmemesi için ocak altı yakılır ara ara kaşıkla karıştırılır
*Kaynamaya başladıktan sonra 1 çay kaşığı limon suyu eklenir
*15 dk kaynatılır soğumaya bırakılır
*100 gr tereyağ eritilir
*Ilıyınca tezgah üzerine alınır
*10 baklava yufkasının her katı tek tek yumurta fırçasıyla yağlanır
*Kare kare kesilir
*Resimlerde ayrıntılı açıkladım
*Oluşan 20 kare tatlının içine kaymak paylaştırılır
*Yarım çay kaşığı kadar fıstık koyulur
*Üçgen şeklinde kapatılır, yağlanmış fırın tepsisine veya borcama dizilir
*İçlerinin açılmaması için diğer tatlı bir diğerinin ucunu kapamalı buna dikkat edelim
*Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar kontrollü olarak pişirilir
*Sıcak tatlıya soğuk şerbeti üzerine kaşık kaşık dökülür
*Soğuyunca istediğiniz şekilde fıstık serpip veya dondurma ile servis edebilirsiniz ?
*10 adet baklavalık yufka
*100 gram tereyağı
İç harcı için;
*1 kutu kaymak
*Antep fıstığı tozu (İsteyen fıstık fındık ceviz vb kullanabilir)
Şerbeti için :
*2 su bardağı toz şeker
*2 su bardağı su
*12 damla limon suyu
Parmak Yediren Gerçek Kaymaklı Şöbiyet (Çok Pratik Çok Nefis) Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle şerbeti hazırlayalım ki şerbetimizin soğuk olması gerekiyor
*Küçük bir tencerede 2 bardak su, 2 bardak şeker kaynatmadan karıştırılır ki şerbet bidahaki güne kaldığında şekerlenmemesi için ocak altı yakılır ara ara kaşıkla karıştırılır
*Kaynamaya başladıktan sonra 1 çay kaşığı limon suyu eklenir
*15 dk kaynatılır soğumaya bırakılır
*100 gr tereyağ eritilir
*Ilıyınca tezgah üzerine alınır
*10 baklava yufkasının her katı tek tek yumurta fırçasıyla yağlanır
*Kare kare kesilir
*Resimlerde ayrıntılı açıkladım
*Oluşan 20 kare tatlının içine kaymak paylaştırılır
*Yarım çay kaşığı kadar fıstık koyulur
*Üçgen şeklinde kapatılır, yağlanmış fırın tepsisine veya borcama dizilir
*İçlerinin açılmaması için diğer tatlı bir diğerinin ucunu kapamalı buna dikkat edelim
*Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar kontrollü olarak pişirilir
*Sıcak tatlıya soğuk şerbeti üzerine kaşık kaşık dökülür
*Soğuyunca istediğiniz şekilde fıstık serpip veya dondurma ile servis edebilirsiniz ?