iltasyazilim
FD Üye
Parmak Yedirten Cantik Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*1 su bardağı ılık süt
*Yarım su bardağı ılık su
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Yaş maya(42 gram)
*1 tatlı kaşığı Tuz
*Yarım tatlı kaşığı toz şeker
*Aldığı kadar un
Kıyma harcı için;
*200 gram kıyma
*1 adet büyük boy domates
*2 adet kuru soğan
*2 diş sarımsak
*1 çorba kaşığı biber salçası
*Sıvıyağ
*Tuz
*Karabiber
*Bir tutam maydanoz
*Kırmızı pul biber
Üzeri için;
*1 adet yumurta sarısı
Parmak Yedirten Cantik Tarifi Yapılışı İlk olarak derin bir kabın içerisine un haricindeki bütün hamur malzemelerini ekleyelim ve karıştıralım Ardından ununu kontrollü olarak ekleyelim ve kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edelim Hamurumuzun üzerini kapatıp 45 dakika mayalanmaya bırakalım
Bizde bu esnada kıymalı harcımızı hazırlayalım Kıymayı bir kaba alalım ve domatesi, soğanı, maydanozu ve sarımsağı ufak şekilde doğrayalım ve kıymanın içine ilave edelim Ardından diğer malzemerinide ekleyip iyice elimizle yoğuralım
Hamurumuz mayalanınca hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alalım ve tepsiye 9 adet olacak şekilde dizelim Tepsiye 9 adetten fazla eklemeyin çünkü ekmek çok kabarıyor ve birbirine yapışmasın Bezeleri tepsiye dizdikten sonra 20 dakika tepsi mayalanması yapalım
Tepsi mayalanması bittikten sonra altı geniş bir bardakla resimde göründüğü gibi bezenin üzerine bastırıp ortasını çukurlaştıralım ve çukur olan kısmına çatal ile delikler açalım ki pişerken ortası kabarmasın Daha sonra çukur olan kısımlarına kıymalı harcımızdan yerleştirelim Bütün bezelere ayni işlemi yaptıktan sonra kenar kısımlarına yumurta sarısı sürelim ve önceden ısıtmış olduğumuz 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim
Şimdiden deneyeceklere Afiyet olsun
*1 su bardağı ılık süt
*Yarım su bardağı ılık su
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Yaş maya(42 gram)
*1 tatlı kaşığı Tuz
*Yarım tatlı kaşığı toz şeker
*Aldığı kadar un
Kıyma harcı için;
*200 gram kıyma
*1 adet büyük boy domates
*2 adet kuru soğan
*2 diş sarımsak
*1 çorba kaşığı biber salçası
*Sıvıyağ
*Tuz
*Karabiber
*Bir tutam maydanoz
*Kırmızı pul biber
Üzeri için;
*1 adet yumurta sarısı
Parmak Yedirten Cantik Tarifi Yapılışı İlk olarak derin bir kabın içerisine un haricindeki bütün hamur malzemelerini ekleyelim ve karıştıralım Ardından ununu kontrollü olarak ekleyelim ve kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edelim Hamurumuzun üzerini kapatıp 45 dakika mayalanmaya bırakalım
Bizde bu esnada kıymalı harcımızı hazırlayalım Kıymayı bir kaba alalım ve domatesi, soğanı, maydanozu ve sarımsağı ufak şekilde doğrayalım ve kıymanın içine ilave edelim Ardından diğer malzemerinide ekleyip iyice elimizle yoğuralım
Hamurumuz mayalanınca hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alalım ve tepsiye 9 adet olacak şekilde dizelim Tepsiye 9 adetten fazla eklemeyin çünkü ekmek çok kabarıyor ve birbirine yapışmasın Bezeleri tepsiye dizdikten sonra 20 dakika tepsi mayalanması yapalım
Tepsi mayalanması bittikten sonra altı geniş bir bardakla resimde göründüğü gibi bezenin üzerine bastırıp ortasını çukurlaştıralım ve çukur olan kısmına çatal ile delikler açalım ki pişerken ortası kabarmasın Daha sonra çukur olan kısımlarına kıymalı harcımızdan yerleştirelim Bütün bezelere ayni işlemi yaptıktan sonra kenar kısımlarına yumurta sarısı sürelim ve önceden ısıtmış olduğumuz 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim
Şimdiden deneyeceklere Afiyet olsun