iltasyazilim
FD Üye
Parmak Yedirten Fıstık Pare Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*250 gr teremyağ
*2 yumurta
*1 su bardağı irmik
*1 çay bardağı toz antep fıstığı
*1 çay bardağı pudra şekeri
*1 paket kabartma tozu
*3 su bardağı un
Şerbeti için:
*3, 5 su bardağı su
*3 su bardağı toz şeker
*Yarım limon
Parmak Yedirten Fıstık Pare Tatlısı Tarifi Yapılışı Bu tatlı parmak yedirtir çok lezzetli ağızda kum gibi dağılıyor, denerseniz çok beğeneceksiniz
Şerbet malzemelerini karıştırıp 20 dakika kaynatalım
Karıştırma kabına teremyağ, yumurta, irmik, pudra şekeri ve kabartma tozunu alıp karıştıralım
Unu azar azar ilave edelim
Toz fıstığı da ilave edip iyice yoğuralım
Unu fazla katarsanız tatlınız sert olur şerbetini çekmez, ben üç su bardağı un kullandım
Hamur yumuşak olmalı
Ceviz kadar parça alıp yuvarlayalım ve yağlanmış fırın tepsisine dizelim
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirelim
Fırından çıkan tatlının üzerine ılık şerbeti dökelim
Tatlıları ara ara çevirelim
Afiyet olsun
*
*250 gr teremyağ
*2 yumurta
*1 su bardağı irmik
*1 çay bardağı toz antep fıstığı
*1 çay bardağı pudra şekeri
*1 paket kabartma tozu
*3 su bardağı un
Şerbeti için:
*3, 5 su bardağı su
*3 su bardağı toz şeker
*Yarım limon
Parmak Yedirten Fıstık Pare Tatlısı Tarifi Yapılışı Bu tatlı parmak yedirtir çok lezzetli ağızda kum gibi dağılıyor, denerseniz çok beğeneceksiniz
Şerbet malzemelerini karıştırıp 20 dakika kaynatalım
Karıştırma kabına teremyağ, yumurta, irmik, pudra şekeri ve kabartma tozunu alıp karıştıralım
Unu azar azar ilave edelim
Toz fıstığı da ilave edip iyice yoğuralım
Unu fazla katarsanız tatlınız sert olur şerbetini çekmez, ben üç su bardağı un kullandım
Hamur yumuşak olmalı
Ceviz kadar parça alıp yuvarlayalım ve yağlanmış fırın tepsisine dizelim
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirelim
Fırından çıkan tatlının üzerine ılık şerbeti dökelim
Tatlıları ara ara çevirelim
Afiyet olsun
*