Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Parmakların Kalemindir

Parmakların Kalemindir
0
190

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
İbni Mes'ûddan söylenti olundu fakat, Yâ Resûlallah, ölü kabre konduğu zaman, ilk karşılaştığı şey nedir diye sordu

Peygamberimiz saw buyurdu ama, (Yâ İbni Mes'ûd! Bunu bana senden diğer kimse sormadı Fakat sen sordun

Ölü kabre konulduğu süre, önce bir melek seslenir O meleğin ismi (Rûmân)dır Kabirlerin arasına girer

Der ama, Yâ Abdellah! Amelini yaz! O kimse der ki, benim burada ne kâğıdım, ne kalemim var Ne yazayım?

O melek der oysa; bu sözün kabûl edilmez Senin kefenin kâğıdındır Tükrüğün mürekkebindir Parmakların kalemindir Melek kefeninden bir parça kesip verir

O kul dünyada her ne dek yazı yazmak bilmese de, orada sevabını ve günahını, âdeta o bir günde işlemiş gibi yazar

Bundan daha sonra melek, o yazdığı kefen parçasını dürer O ölünün boynuna asar)

Bundan daha sonra Resûlullah saw efendimiz, (Her insanın yaptığı işleri gösteren sayfalarını biz boynunda kıldık) meâlindeki İsrâ sûresinin onüçüncü âyeti kerimesini okudular *

Similar threads

imagesparmaklarinkalemindir5aee73ec308f7 İbni Mes'Uddan rivayet olundu ki, Ya ResUlallah, olu kabre konduğu vakit, ilk karşılaştığı şey nedir diye sordu imagesparmaklarinkalemindir5aee73edd15c3 Peygamberimiz saw buyurdu ki, (Ya İbni Mes'Ud! Bunu bana senden başka kimse sormadı Ancak sen...
Cevaplar
0
Görüntüleme
164
Kader ile ilgili hadisler, Ebu ’lEsved edDieliyy şöyle dedi: İmran ibn Husayn (radıya ’llâhu anh) bir gün bana şöyle sordu: – İnsanların yapmakta oldukları ve emek çekip didindikleri şeye ne dersin? Kendilerine hüküm olunan ve sebkât etmiş bulunan kaderden, kendilerine gelip geçen bir şey...
Cevaplar
0
Görüntüleme
192
Anne baba hakkıyla ilgili hadisler 1 Hizmet ederek rızâlarını elde etmek Allahü teâlâ, asılbabaya iyilik edilmesini emrediyor (Nisâ 36, En'âm 151, Ankebut 8) Hadîsi şerîflerde de buyuruldu ama: (Anababasına hizmet edenin ömrü verimli ve uzun olur Onlara karşısında gelenin, âsî olanın ömrü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
205
Alıntı: Peygamberimiz (SAS) buyuruyor ki: «— Içine ölü gömüldügü zaman kabir ona der ki, ey Ademoglu! Yazik sona, beni ne kadar hesaptan çikardin Benim sikinti, karanlik, yalnizIik ve böcek yurdu oldugumu bilmiyor muydun? Yolun bana düstügünde ayaklarin geri geri giderken beni na kadar hesap...
Cevaplar
0
Görüntüleme
87
Kabir azabının gerçekte olup olmadığı toplum içerisinde sıklıkla tartışmaya konu olan durumlardan biridir. Ancak kesin olarak bilinene göre Efendimiz (SAV), hadis-i şeriflerinde kabir azabının olduğunu gözler önüne sermektedir. Peki kabir azabı kimlere olur? Kabir azabından korunmak için hangi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
101
858,496Konular
981,835Mesajlar
29,883Kullanıcılar
Ss42ssSon üye
Üst Alt