Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Parmakların Kalemindir

Parmakların Kalemindir
0
167

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
imagesparmaklarinkalemindir5aee73ec308f7

İbni Mes'Uddan rivayet olundu ki, Ya ResUlallah, olu kabre konduğu vakit, ilk karşılaştığı şey nedir diye sordu

imagesparmaklarinkalemindir5aee73edd15c3
Peygamberimiz saw buyurdu ki, (Ya İbni Mes'Ud! Bunu bana senden başka kimse sormadı Ancak sen sordun

Olu kabre konulduğu vakit, once bir melek seslenir O meleğin ismi (RUman)dır Kabirlerin arasına girer

Der ki, Ya Abdellah! Amelini yaz! O kimse der ki, benim burada ne kağıdım, ne kalemim var Ne yazayım?

O melek der ki; bu sozun kabUl edilmez Senin kefenin kağıdındır Tukruğun murekkebindir Parmakların kalemindir Melek kefeninden bir parca kesip verir

O kul dunyada her ne kadar yazı yazmak bilmese de, orada sevabını ve gunahını, adeta o bir gunde işlemiş gibi yazar

Bundan sonra melek, o yazdığı kefen parcasını durer O olunun boynuna asar)

imagesparmaklarinkalemindir5aee73eedfcc7

Bundan sonra ResUlullah saw efendimiz, (Her insanın yaptığı işleri gosteren sayfalarını biz boynunda kıldık) mealindeki İsra sUresinin onucuncu ayeti kerimesini okudular

Similar threads

İbni Mes'ûddan söylenti olundu fakat, Yâ Resûlallah, ölü kabre konduğu zaman, ilk karşılaştığı şey nedir diye sordu Peygamberimiz saw buyurdu ama, (Yâ İbni Mes'ûd! Bunu bana senden diğer kimse sormadı Fakat sen sordun Ölü kabre konulduğu süre, önce bir melek seslenir O meleğin ismi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
192
3224 Ebu Hureyre radıyallahu anh anlatıyor: ResUlullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: Temiz şeylerinden kim ne tasadduk ederse ki Allah sadece temizi kabul eder Rahman onu sağ eliyle alır ki O'nun her iki eli de sağdır bu sadaka bir tek hurma bile olsa, O, Rahman'ın avucunda dağdan daha...
Cevaplar
0
Görüntüleme
170
Alıntı: Peygamberimiz (SAS) buyuruyor ki: «— Içine ölü gömüldügü zaman kabir ona der ki, ey Ademoglu! Yazik sona, beni ne kadar hesaptan çikardin Benim sikinti, karanlik, yalnizIik ve böcek yurdu oldugumu bilmiyor muydun? Yolun bana düstügünde ayaklarin geri geri giderken beni na kadar hesap...
Cevaplar
0
Görüntüleme
87
Kabir azabı nedir Kabir azabı var mı Her insan ister olerek toprağa gomulsun, ister boğularak denizin dibinde kalsın veya yırtıcı bir hayvan karnında bulunsun veya yanarak kulu havaya karışsın, mutlaka kabir hayatı gecirecektir İnsan oldukten sonra kabre konulunca, Munker ve Nekir adında...
Cevaplar
0
Görüntüleme
87
Otuz Ramazan Gecesi Namazı Bu Ramazan ayının her gecesinde kılınan namazdır Zuhru'l Abidin'de bildirilmiştir ki, Ebu Hureyre rivayet eder; Peygamberimiz sav şoyle buyurmuştur: Bir kimse Ramazan ayında her gece namaz kılsa, bu iki rekat namazın her rekatında bir fatiha ve uc ihlas...
Cevaplar
0
Görüntüleme
90
858,497Konular
982,016Mesajlar
29,999Kullanıcılar
xreplaSon üye
Üst Alt