Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Parodi Video Çeken YouTuber 'Porçay'a, 'Uyuşturucuya Özendirmek'ten 4 Yıl 2 Ay Hapis Cezası!

Parodi Video Çeken YouTuber 'Porçay'a, 'Uyuşturucuya Özendirmek'ten 4 Yıl 2 Ay Hapis Cezası!
0
84

yasuo

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
75
s-31d54d95f119f2240a58999d0f867d03d01f604a.jpg

YouTube'da çektiği parodi görüntüleriyle bilinen 'Porçay' kullanıcı isimli toplumsal medya fenomeni Ö. A.'ya 'Uyuşturucu ve uyarıcı husus kullanımını özendirmek' suçlamasıyla 4 yıl 2 ay mahpus cezası verildi.

İstanbul 18. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Porçay'ın çektiği 'Ot İçiyorum' başlıklı parodi görüntü nedeniyle 5 yıldan 10 yıla kadar mahpus cezasıyla cezalandırılması istendi.

Mahkeme, Ö. A.'nın 'Uyuşturucu ve uyarıcı unsur kullanımını özendirmek' gerekçesiyle 4 yıl 2 ay hapsine hükmederken, T24'e konuşan Porçay kararı istinafa taşıyacaklarını söyledi.

Sürecin 2018'de başladığını belirten Porçay, müziğinin ve klibinin parodi olduğunu vurgularken, şu tabirleri kullandı:

"Olayın gerçekliğini hala idrak edebilmiş değilim"

"Olayın gerçekliğini kavramakta zorluk çekiyorum. Uyuşturucuya teşvik etmek bir kenara, kullanmam bile. Elimden geldiğince müziğimin parodi olduğunu muhakkak etmeye çalıştım. Bu şarkıyı, dinleyen rastgele bir insanın ciddiye almasının imkanı yok. Tersine klipte uyuşturucu yüzünden hayatı mahvolan bir insanı canlandırdığımı, izleyen herkes basitçe fark edebilir. Bu durumdayken bunları yaşamak beni son derece üzdü ve yıprattı."

Öte yandan, toplumsal medyada #freeporçay etiketiyle Porçay'a binlerce dayanak bildirisi geldi.

"Rahatsız edici bir duruşmaydı"

Porçay'ın avukatı Ali Gül , "Eleştirdiği görüntüden özendirdiği sonucunun çıkması Türkiye standartları için bile çok fantastik" derken, istinafta sonucun değişmesini umduklarını belirtti.

Ezhel'in Porçay'ın eleştirdiği müzikten ötürü birebir suçlamayla açılan davada beraat ettiğini söyleyen Gül, kararda müziklerin 'sanat eseri' olduğu ve hata sürece kastının bulunmadığı vurgusunun yapıldığını belirtti.

Porçay'a ise hiciv olan, uyuşturucu kültürünü tiye alan bir görüntüden ötürü mahpus cezası verildiğine dikkat çeken Gül, "Hâkim bahse hakim değildi, kararından pişman oldu, hepimiz gördük. 'İstinafta bozulur aslında, kesin gerçek diye bir şey yok, istinaf belgesine şunları da ekleyin' dedi. Sen hâkimsin, bir kuşkun varsa kararı verme, dön de ki 'değiştiriyorum'. Rahatsız edici bir duruşmaydı" dedi.

"2,5 sene oldu, latifenin şaka olduğunu anlatmaya çalışıyoruz" tabirini kullanan Gül, hâkime müzikçi Ezhel'i anlatmaya çalıştıklarını söyledi:

"'Ezhel'le dalga geçiyor' diyoruz, 'tanımam ki' diyor, 'bizim vaktimizde bunlar yoktu' diyor. 'Cem Karaca, Barış Manço'lar vardı' diyor. Hürriyet gazetesinden haber çıkarıp gösterdik."

"Bir insan müziklerdeki uyuşturucu kullanımıyla dalga geçtiği için uyuşturucu kullanımını özendirmekten mahpus cezası alabilir mi?" diyerek karara reaksiyonunu gösteren Gül, şu sözleri kullandı:

"Rezalet, sanık olmak da avukat olmak da… Birinci kere bu kadar çaresiz hissettiğim bir dava. İnsanın asabı bozuluyor, gencecik bir insan. Özendirenleri eleştiriyordu. Hayatında hiç uyuşturucu kullanmamış. Korkutucu, can sıkıcı."

858,496Konular
981,666Mesajlar
29,739Kullanıcılar
Üst Alt