iltasyazilim
FD Üye
parofiterol nasıl yapılır
Malzemeler
1 su bardağı su
1 su bardağı un
125 gr margarin
3 adet yumurta
Kreması için
2,5 su bardağı süt
3 yemek yemek kaşığı un
1,5 nehir bardağı şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya
Üzeri İçin
1 paket hazır çikolata sosu veya benmari usulü eritilmiş 80 gr bitter çikolata
Yapılışı
Küçük bir tencereye 1 su bardağı suyu ve margarini koyarak kaynatın sonra 1 su bardağı unu ekleyerek adamakıllı karıştırın 23 dakika karışımı kesintisiz karıştırarak
pişirin Ocağı kapatarak 1015 dakika hamurun soğumasını bekleyin
Hamur birazcık dinlendikten sonradan 3 adet yumurtayı hamura yedirmemiz gerekiyor ama bu noktada manâlı bir ayrıntı var Yumurtaları teker teker hamura kırın ve birini en ince ayrıntısına kadar yedirmeden öteki yumurtayı kırmayın Yumurtaları hamura adamakıllı yedirdikten daha sonra yapışkan bir hamur elde etmiş olduk Bu kısım azıcık yorucu oluyor ama hamurun kabarması için iyice karıştırmış olmanız gerekiyor Yumurtaları yedirdikten sonra hamuru 10 dakika dinlendirin
Yağlanmış tepsiye, kaşık yardımı ile hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak arasında 23 cm başıboşluk bulunmasına uyarı ederek resimdeki gibi dökün Elinizle şekillendirmeye çalışmayın
Daha evvelden 180 derecede ısıttığımız fırına hamuru sürün üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişiriyorsunuz
Hamurlar piştikten sonra kremasını hazırlayın Vanilya hariç öteki malzemeleri bir tencereye koyarak kremayı pişirin Kremayı ocaktan aldıktan sonradan vanilyasını ekleyerek karıştırınProfiterolün pişen hamurlarını ikiye bölerek ya da varsa krema sıkma torbası ile içlerini krema ile doldurun ve tepsiye dizin
Tüm profiterolleri doldurduktan sonra üzerine çikolata sosunu ya da benmari usulü erittiğiniz çikolatayı gezdirin
Sağlık Durumu olsun *
Malzemeler
1 su bardağı su
1 su bardağı un
125 gr margarin
3 adet yumurta
Kreması için
2,5 su bardağı süt
3 yemek yemek kaşığı un
1,5 nehir bardağı şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya
Üzeri İçin
1 paket hazır çikolata sosu veya benmari usulü eritilmiş 80 gr bitter çikolata
Yapılışı
Küçük bir tencereye 1 su bardağı suyu ve margarini koyarak kaynatın sonra 1 su bardağı unu ekleyerek adamakıllı karıştırın 23 dakika karışımı kesintisiz karıştırarak
pişirin Ocağı kapatarak 1015 dakika hamurun soğumasını bekleyin
Hamur birazcık dinlendikten sonradan 3 adet yumurtayı hamura yedirmemiz gerekiyor ama bu noktada manâlı bir ayrıntı var Yumurtaları teker teker hamura kırın ve birini en ince ayrıntısına kadar yedirmeden öteki yumurtayı kırmayın Yumurtaları hamura adamakıllı yedirdikten daha sonra yapışkan bir hamur elde etmiş olduk Bu kısım azıcık yorucu oluyor ama hamurun kabarması için iyice karıştırmış olmanız gerekiyor Yumurtaları yedirdikten sonra hamuru 10 dakika dinlendirin
Yağlanmış tepsiye, kaşık yardımı ile hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak arasında 23 cm başıboşluk bulunmasına uyarı ederek resimdeki gibi dökün Elinizle şekillendirmeye çalışmayın
Daha evvelden 180 derecede ısıttığımız fırına hamuru sürün üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişiriyorsunuz
Hamurlar piştikten sonra kremasını hazırlayın Vanilya hariç öteki malzemeleri bir tencereye koyarak kremayı pişirin Kremayı ocaktan aldıktan sonradan vanilyasını ekleyerek karıştırınProfiterolün pişen hamurlarını ikiye bölerek ya da varsa krema sıkma torbası ile içlerini krema ile doldurun ve tepsiye dizin
Tüm profiterolleri doldurduktan sonra üzerine çikolata sosunu ya da benmari usulü erittiğiniz çikolatayı gezdirin
Sağlık Durumu olsun *