iltasyazilim
FD Üye
MALZEME LİSTESİ
Hamuru için:
Yarım kg un
2 adet yumurta
Yeteri kadar tuz ve su
İçi için:
250 gr orta yağlı kıyma
1 adet iri boy kuru soğan
Yarım bağ maydanoz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Yeteri kadar tuz
Üzeri için:
Yarım kg süzme yoğurt
34 diş sarımsak
2 çay kaşığı kırmızı toz biber
Kızartmak için: 1 su bardağı zeytinyağı
Haşlamak için: 2 litre kadar et suyu
Tarif
Karıştırma kabımızın içine unumuzu döküyoruz
Üzerine tuzunu serpiyoruz
Unun ortasını açıp 2 yumurtayı kırıyoruz
Ilık su ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlıyoruz
Hamurun üzerini örtüp 15 dakika dinlendiriyoruz
Dinlendirmiş olduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yaparak her birini tavanın büyüklüğünde açıyoruz
Açtığımız hamurları az yağ ile tavada her iki tarafını kızartıyoruz
Hamurlarımızı kızarttıktan sonra iç harcımızı hazırlayabiliriz
Üç çorba kaşığı sıvıyağı tavamızda kızdıralım
Kıymayı tavaya alıp kavurmaya başlıyoruz
Kıyma suyunu çekince ince ince doğradığımız soğanlarıda tavaya alıp kavuruyoruz
Kavrulan kıyma ve soğanın üzerine baharatını ve maydonozları ince ince doğrayıp ekliyoruz
Tüm malzemeyi harmanlayıp ocağın altını kapatıyoruz
Bir tencere içerisine 2 su bardağı et suyu ve 2 su bardağı su koyup kaynatıyoruz
Kaynayan suyun içine kızarttığımız hamurları 12 dakika haşlıyoruz
Haşlanan hamuru servis tabağına alıp üzerine hazırladığımız iç harçtan yayıyoruz
Üzerine haşlanmış hamur koyup tekrar harçtan koyup üçüncü hamuru üzerine kapatıyoruz
İç harçtan son kata koyabileceğimiz kadarını ayırıyoruz
Böreğimizin üzerine sarımsaklı yoğurt hazırlayıp döküyoruz
Yoğurdun üzerine tekrar kıymalı harcımızdan ekleyip üzerine taze maydonoz serpiyoruz
Paşa böreğimiz servise hazır hale gelmiştir
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Hamuru için:
Yarım kg un
2 adet yumurta
Yeteri kadar tuz ve su
İçi için:
250 gr orta yağlı kıyma
1 adet iri boy kuru soğan
Yarım bağ maydanoz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Yeteri kadar tuz
Üzeri için:
Yarım kg süzme yoğurt
34 diş sarımsak
2 çay kaşığı kırmızı toz biber
Kızartmak için: 1 su bardağı zeytinyağı
Haşlamak için: 2 litre kadar et suyu
Tarif
Karıştırma kabımızın içine unumuzu döküyoruz
Üzerine tuzunu serpiyoruz
Unun ortasını açıp 2 yumurtayı kırıyoruz
Ilık su ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlıyoruz
Hamurun üzerini örtüp 15 dakika dinlendiriyoruz
Dinlendirmiş olduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yaparak her birini tavanın büyüklüğünde açıyoruz
Açtığımız hamurları az yağ ile tavada her iki tarafını kızartıyoruz
Hamurlarımızı kızarttıktan sonra iç harcımızı hazırlayabiliriz
Üç çorba kaşığı sıvıyağı tavamızda kızdıralım
Kıymayı tavaya alıp kavurmaya başlıyoruz
Kıyma suyunu çekince ince ince doğradığımız soğanlarıda tavaya alıp kavuruyoruz
Kavrulan kıyma ve soğanın üzerine baharatını ve maydonozları ince ince doğrayıp ekliyoruz
Tüm malzemeyi harmanlayıp ocağın altını kapatıyoruz
Bir tencere içerisine 2 su bardağı et suyu ve 2 su bardağı su koyup kaynatıyoruz
Kaynayan suyun içine kızarttığımız hamurları 12 dakika haşlıyoruz
Haşlanan hamuru servis tabağına alıp üzerine hazırladığımız iç harçtan yayıyoruz
Üzerine haşlanmış hamur koyup tekrar harçtan koyup üçüncü hamuru üzerine kapatıyoruz
İç harçtan son kata koyabileceğimiz kadarını ayırıyoruz
Böreğimizin üzerine sarımsaklı yoğurt hazırlayıp döküyoruz
Yoğurdun üzerine tekrar kıymalı harcımızdan ekleyip üzerine taze maydonoz serpiyoruz
Paşa böreğimiz servise hazır hale gelmiştir
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız