iltasyazilim
FD Üye
Paşa Lokumu Tarifi İçin Malzemeler Muhallebisi için;
*1 lt süt
*1 su bardağı un
*1 su bardağı şeker
*1 paket vanilya
*50 g tereyağı
Tabanına sermek için;
*Hindistan cevizi
Arası için;
*1 poşet krem şanti
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı ceviz (isteğe göre arttırılır)
Paşa Lokumu Tarifi Yapılışı Süt, un ve şeker karıştırılarak muhallebi göz göz oluncaya kadar pişirilir Ocaktan aldıktan sonra vanilya ve tereyağı eklenerek 10 dakka kadar mikser ile karıştırılır
Fırın tepsisinin veya borcamın tabanı boşluk kalmayacak şekilde hindistan cevizi ile kaplanır, üzerine yavaşça muhallebi serilir Soğumaya bırakılır İyice soğuduktan sonra krem şanti tatlının üzerine yayılır ve ceviz serpilir Tatlı 23 saat kadar buzdolabında dinlendirilir
Karelere bölünen tatlı ister rulo yapılarak ya da krem şantili kısımları üst üste gelecek şekilde ikiye katlanır Üzeri isteğe göre süslenerek servis edilir
Afiyet olsun
*1 lt süt
*1 su bardağı un
*1 su bardağı şeker
*1 paket vanilya
*50 g tereyağı
Tabanına sermek için;
*Hindistan cevizi
Arası için;
*1 poşet krem şanti
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı ceviz (isteğe göre arttırılır)
Paşa Lokumu Tarifi Yapılışı Süt, un ve şeker karıştırılarak muhallebi göz göz oluncaya kadar pişirilir Ocaktan aldıktan sonra vanilya ve tereyağı eklenerek 10 dakka kadar mikser ile karıştırılır
Fırın tepsisinin veya borcamın tabanı boşluk kalmayacak şekilde hindistan cevizi ile kaplanır, üzerine yavaşça muhallebi serilir Soğumaya bırakılır İyice soğuduktan sonra krem şanti tatlının üzerine yayılır ve ceviz serpilir Tatlı 23 saat kadar buzdolabında dinlendirilir
Karelere bölünen tatlı ister rulo yapılarak ya da krem şantili kısımları üst üste gelecek şekilde ikiye katlanır Üzeri isteğe göre süslenerek servis edilir
Afiyet olsun