iltasyazilim
FD Üye
Paşa Lokumu Tarifi İçin Malzemeler Muhallebisi için;
*1 litre süt
*2 kahve fincanı silme olacak şekilde un
*1 subardağı şeker
*yarım paket margarin
*1 paket vanilya
*3 kaşık kakao (siz kendi kakao markanıza göre ayarlayın )
tabanı için;
*5 paket Hindistan cevizi
arası için;
*1 paket kremsanti
*1 su bardağı süt
*damla çikolata ( isteğe ve zevke göre muz da koyabilirsiniz ya da hiç birşey koymazsınız )
üzerini süslemek için;
*fındık ceviz ne isterseniz
Paşa Lokumu Tarifi Yapılışı Öncelikle kare fırın tepsisine 5 paket Hindistan cevizini dökün ve güzel bir şekilde bastırarak eşit dağıtın Biraz bastırmak iyi olacaktır, muhallebiyi dökerken dağılmasını önler Muhallebi malzemelerinin hepsini bir tencere koyun ve orta ateşte ara ara karıştırarak pişirin Pişen muhallebiyi Hindistan cevizi döktüğünüz tepsiye güzel bir şekilde gezdirerek dökün Gezdirerek dökün ki bir yere sürekli baskı olmasın Döktükten sonra kesinlikle malzeme yayılsın diye sallamayın !!! Bu yapılan en büyük hatadır !!!! Bunu dolaba koyun ve mümkünse sabaha kadar dursun en az iki üç saat dinlensin dolapta Sonra soğuyan muhallebiyi dolaptan çıkarın Krem santi ve sütle krema yapın Bu kremayı ince bir şekilde tüm tepsiye yayın Bir paket tam bir tepsiye yetiyor ölçü olarak Sonra üzerine isteğe bağlı damla çikolata koyabilirsiniz Sonra fotograftaki gibi üç parcaya bölerek sarabilirsiniz İsterseniz dörde bile bölebilirsiniz Nasıl kolay sarabilecekseniz o şekilde parçalara ayırın Daha sonra da sardığınız ruloları kesip yan çevirip lokum görüntüsünü elde etmiş olursunuz Üzerine de isteğe bağlı ceviz, fındık, fıstık ile süsleyin Afiyet olsun
*1 litre süt
*2 kahve fincanı silme olacak şekilde un
*1 subardağı şeker
*yarım paket margarin
*1 paket vanilya
*3 kaşık kakao (siz kendi kakao markanıza göre ayarlayın )
tabanı için;
*5 paket Hindistan cevizi
arası için;
*1 paket kremsanti
*1 su bardağı süt
*damla çikolata ( isteğe ve zevke göre muz da koyabilirsiniz ya da hiç birşey koymazsınız )
üzerini süslemek için;
*fındık ceviz ne isterseniz
Paşa Lokumu Tarifi Yapılışı Öncelikle kare fırın tepsisine 5 paket Hindistan cevizini dökün ve güzel bir şekilde bastırarak eşit dağıtın Biraz bastırmak iyi olacaktır, muhallebiyi dökerken dağılmasını önler Muhallebi malzemelerinin hepsini bir tencere koyun ve orta ateşte ara ara karıştırarak pişirin Pişen muhallebiyi Hindistan cevizi döktüğünüz tepsiye güzel bir şekilde gezdirerek dökün Gezdirerek dökün ki bir yere sürekli baskı olmasın Döktükten sonra kesinlikle malzeme yayılsın diye sallamayın !!! Bu yapılan en büyük hatadır !!!! Bunu dolaba koyun ve mümkünse sabaha kadar dursun en az iki üç saat dinlensin dolapta Sonra soğuyan muhallebiyi dolaptan çıkarın Krem santi ve sütle krema yapın Bu kremayı ince bir şekilde tüm tepsiye yayın Bir paket tam bir tepsiye yetiyor ölçü olarak Sonra üzerine isteğe bağlı damla çikolata koyabilirsiniz Sonra fotograftaki gibi üç parcaya bölerek sarabilirsiniz İsterseniz dörde bile bölebilirsiniz Nasıl kolay sarabilecekseniz o şekilde parçalara ayırın Daha sonra da sardığınız ruloları kesip yan çevirip lokum görüntüsünü elde etmiş olursunuz Üzerine de isteğe bağlı ceviz, fındık, fıstık ile süsleyin Afiyet olsun