Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Paşa Pilavı

Paşa Pilavı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
MALZEMELER
1 kg yağsız kuşbaşı dana eti et, dana
100 gr tereyağ ( ya da margarin)
1 adet havuç, rendelenmiş
1 tatlı kaşığı kimyon
1 kg konserve bezelye
4 su bardağı pirinç
5 su bardağı su
2 adet soğan
1 tatlı kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Dört su baradağı pirinci sıcak su ile haşlayın İki adet orta boy soğan, iki kaşık yağ ve tuz ile rengi sararıncaya kadar kavurup, yıkadığınız kuşbaşı etleri katın, beraberce karıştırın Otuz dakika kadar buhar çıkarmayan bir tencerede hafif ateşte pişirin Bu malzemeyi, geniş tabanlı bir pilav tenceresine boşaltın, üzerine bezelyeleri ilave edin Bezelyelerin de üstüne ince bir tabaka havuç rendesi ve bir tatlı kaşığı kimyon serpin Daha sonra bunların üzerine haşlanmış pirinci düzgün bir şekilde, eşit dağılacak biçimde döküp, beş du bardağı kaynar suyu ve yağın kalan kısmını ağır ağır döküp, ağır ateşte yirmi dakika kadar, pilav suyunu çekinceye dek pişirin Ateşten alıp on dakika kadar dinlendirin Tencereden daha geniş bir tepsinin içine dikkatlice ters çevrip pilavı boşaltın ,servis yapın
 
858,496Konular
982,170Mesajlar
30,111Kullanıcılar
skkskSon üye
Üst Alt