Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Paskalya çöreği nasıl yapılır?

Paskalya çöreği nasıl yapılır?
0
121

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68

Saç örgüsü biçiminde olan görünümü hem tatlı hem de tuzlu pişirilen lezzetiyle pastanelerin ve fırınların mis üzere kokan paskalya çöreği konutta çayın yanına yapabileceğiniz enfes bir lezzet. Sevilen hamurişlerinden biri olan paskalya çöreğini konutta pişirmek isteyenler için kesinlikle hazırladığımız tarife göz atmalısınız.

Paskalya çöreği,  Osmanlı-Türk mutfağında yaygın olarak pişirilen bir hamuruişidir. İsmini Paskalya yumurtasından alan bu çörek, damakta bıraktığı tat kadar manzarasıyla de ilgi odağı oluyor. Osmanlı topluluğunda mahsusen İstanbul'da Hristiyan ailelerinin, komşularına bu çörekten getirmeleri adettendi. Hem tatlı hem de tuzlu olarak yapılan paskalya çöreğinin en çok tüketilen çeşidi tatlı olandır. İçerisinde kuru yemişlerle kendi has bir tadı olan paskalya çöreği çay birlikte tüketildiğinde vazgeçilmez bir tada dönüşen paskalya çöreğini meskende yapabileceğiniz enfes tanımı sizlerin beğenisine sunuyoruz.

OlTKT_1566378851_3961.jpg

PASKALYA ÇÖREĞİ TANIMI:

GEREÇLER

1 su bardağından 1 parmak eksik ılık su
1 su bardağından 1 parmak eksik ılık süt
Yarım paket yaş maya
Yarım yemek kaşığı toz şeker (mayalanması için)
1 çay bardağı un (mayalanması için)
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
yarım yemek kaşığı mahlep
2 adet küçük yumurta
125 gram tereyağ
Aldığı kadar un (yaklaşık 6,5 su bardağı)

Üzerine sürmek için;

1 adet yumurta sarısı
1 tutam pudra şekeri
bir ölçü fındık ya da badem kırığı

I6lbl_1566377980_1011.jpg

YAPILIŞI

Öncelikle mayanın çözünmesini sağlayarak tarife başlayın. Maya ılık su ve toz şekeri 10 dakika mayalanması için bırakın.

Daha sonra ılık sütü ve 1 çay bardağı unu içerisine ek ederek hafif karıştırın. 15-20 dakika kadar kabarmasını bekleyin.

Bu sırada derin bir kasenin içerisine paskalya yumurtalarını koyarak şıkça şekerle birlikte çırpın.

Hazır hala gelen mayayı içerisine ekleyerek karıştırın. Daha sonra sırasıyla eritip ılımış olan tereyağı, mahlebi, unu ek ederek karıştırın.

Kulak göğsü kıvamına gelen hamurun ağzını kapatıp 1 saat kadar dinlendirin. 

Hazır hale gelen hamurdan örgü formlarını verip yağlanmış tepsiye dizin. 15 dakika da tepside dinlendirdikten sonra üzerine yumurta sarısı sürüp, fındık serpin.

180 aşamada 20 dakika kadar pişirip dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 

Similar threads

Saç örgüsü şeklinde olan görünümü hem tatlı hem de tuzlu pişirilen lezzetiyle pastanelerin ve fırınların mis gibi kokan paskalya çöreği evde çayın yanına yapabileceğiniz enfes bir lezzet. Sevilen hamurişlerinden biri olan paskalya çöreğini evde pişirmek isteyenler için mutlaka hazırladığımız...
Cevaplar
0
Görüntüleme
127
Saç örgüsü formunda olan görünümü hem tatlı hem de tuzlu pişirilen lezzetiyle pastanelerin ve fırınların mis üzere kokan paskalya çöreği konutta çayın yanına yapabileceğiniz enfes bir lezzet. Sevilen hamurişlerinden biri olan paskalya çöreğini meskende pişirmek isteyenler için kesinlikle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
61
Saç örgüsü şeklinde olan görünümü hem tatlı hem de tuzlu pişirilen lezzetiyle pastanelerin ve fırınların mis gibi kokan paskalya çöreği evde çayın yanına yapabileceğiniz enfes bir lezzet. Sevilen hamurişlerinden biri olan paskalya çöreğini evde pişirmek isteyenler için mutlaka hazırladığımız...
Cevaplar
0
Görüntüleme
124
MALZEMELER Maya karışımı için: 14 su bardağı ılık su 14 su bardağı ılık süt 14 paket yaş maya 12 tatlı kaşığı toz şeker 12 çay bardağı un Maya karışımına ek çörek hamuru için: 14 su bardağı toz şeker 12 tatlı kaşığı toz mahlep 1 adet yumurta 60 gram tereyağı 2 su bardağı un Üzeri için: 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
83
Paskalya çöreği malzemeleri 1 su bardağı ılık süt ve su karışımı 1 yemek kaşığı toz maya 5~6 su bardağı un Yarım su bardağı toz şeker 1 çay kaşığı tuz 3 yumurta 125 gr eritilmiş tereyağı 2 tatlı kaşığı mahlep üzeri için Yumurta sarısı File fındık Paskalya çöreği: Mayayı ılık su ve süt...
Cevaplar
0
Görüntüleme
78
858,475Konular
981,252Mesajlar
29,552Kullanıcılar
pitbulls33Son üye
Üst Alt